• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski se oglasio i okrivio medije i kapitena Leotara: Odgovornost nikako nije na našim trenerima i igračima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Klub iz Mostara odlulčio da prekine sve profesionalne odnose sa "medijima koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka".

 Zrinjski saopštenje o incidentima u Trebinju Izvor: youtube/printsceen

Nakon predsjednika Disciplinske komisije FSBIH Nermina Kljajića i Sergeja Jakirovića o incidentima u Trebinju oglasio se i Fudbalski klub Zrinjski.

Klub iz Mostara u saopštenju objavljenom na zvaničnoj facebook stranici okrivio je medije i kapitena Leotara, te naveo da za incident nikako ne mogu biti odgovorni treneri i igrači Zrinjskog.

Saopštenje Zrinjskog prenosimo u cjelosti:

“HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti kako čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski.

Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera naše momčadi Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapetan kluba domaćina.

HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH.
HŠK Zrinjski također traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC