• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović oprezan pred Široki Brijeg: Ako su prvi nakon 14 kola, nema slučajnosti - potcijenjeni, a imaju najbolji tim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Leotar igra peti uzastopni domaći meč u m:tel Premijerligi BiH - na "Police" stiže Široki Brijeg, koji trenutno dijeli lidersku poziciju sa Zrinjskim.

 Marko Maksimović Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Leotar nikako da pobjegne sa začelja tabele.

Iako je evidentan uspon forme od dolaska Marka Maksimovića na kormilo, Trebinjci su i dalje posljednjeplasirani tim lige, ali treba imati u vidu i težak raspored, pa "plavo-bijeli" iz kola u kolo dočekuju ekipe iz samog vrha m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

Tako će biti i ovog vikenda. U subotu od 14.30 u gradu na Trebišnjici gost će biti Široki Brijeg, a zanimljivo da će ovo biti peti uzastopni meč Trebinjaca pred domaćom publikom.

"Trenutno smo u fazi kada imamo nešto gušći raspored zbog obaveza u kup takmičenjima i gdje igramo u ritmu srijeda-vikend. Protiv Sloge smo odmorili većinu igrača koji su iznijeli utakmicu protiv Zrinjskog i ostvarili plasman u osminu finala, što je bio i naš cilj", prvo se trener Maksimović osvrnuo na duel šesnaestine finala Kupa BiH, u kojem je Leotar kao gost porazio federalnog drugoligaša iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja 3:1.

Široki Brijeg trenutno je uz Zrinjski lider prvenstva sa 28 bodova, s tim da aktuelni šampion iz Mostara ima i meč manje.

"Treći put zaredom na našem stadionu nas očekuje susret sa prvoplasiranom ekipom. Prvo je to bio Željezničar, pa Zrinjski, a sada Široki Brijeg. To je ekipa koja je kod većeg dijela javnosti potcijenjena. Međutim, imaju iskusnog i jako dobrog trenera, koji je napravio odličnu selekciju. Možda nemaju kvalitetna imena kao neki drugi klubovi, ali ja bih rekao da su oni najbolji tim u ligi", jasan je Maksimović.

Na sva usta hvali narednog rivala, ali vjeruje i u svoje momke, te smatra da imaju snage da se suprotstave timu sa "Pecare".

"Ako ste nakon 14 kola prvi na tabeli, onda tu nema slučajnosti. Definitivno nas očekuje teška utakmica. Međutim, mi imamo svoje ambicije, jer igramo na domaćem terenu. Daćemo svoj maksimum kao na prethodnim utakmicama. Vjerujem da će momci biti, orni, željni i da ćemo na kraju utakmice imati razloga da slavimo", poručio je trener Leotara.

Pravdu na meču u Trebinju dijeliće Dražen Marić iz Bijeljine.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO:

Subota:

Leotar - Široki Brijeg (14.30)
Igman - Borac
Zrinjski - Sloga Meridian
Željezničar - Velež (17.00)

Nedjelja:

Sloboda - Tuzla siti (13.00)
Posušje - Sarajevo (14.30)

Standings provided by SofaScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC