• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda od starta na pobjedu u gradskom derbiju! Oni su tim skupih pojedinaca, a mi imamo grb star više od 100 godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tuzlanski derbi između Slobode i Tuzle sitija igra se u nedjelju na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sloboda - Tuzla siti, izjava Adnan Jahić Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Crveno-crni u gradski derbi ulaze nakon plasmana u osminu finala Kupa BiH, koji im je popravio raspoloženje nakon tri vezana poraza u prvenstvu.

Trener Slobode Adnan Jahić je istakao da ima kadrovskih problema (neće moći računati na povrijeđene Jusića, Devedžića, Ćivića, Kurtalića i kartoniranog Delića), ali kao i u svakom meču ide na pobjedu.

"Zaista nam ta utakmica dolazi u nekom nezgodnom terminu ukoliko gledamo naš roster igrača. Na posljednjoj odigranoj utakmici u Kupu izgubili smo dva igrača, tako da čovjeka malo glava zaboli za spremanje ekipe koja bi trebala početi utakmicu u nedjelju. Tuzla siti je zaista jedan fenomenalan tim, tim skupih pojedinaca. Sigurno imaju jednog iskusnog trenera (Dragan Jović) od kojih svi mi mlađi treba da učimo. Respekt Sitiju, međutim sigurno i naši igrači koji će biti spremni za taj duel će izaći borbeno i dati sve od sebe za grb za koji igraju, koji je star više od 100 godina. Moramo igrati na pobjedu, jer nam pozicija na tabeli ništa drugo ne ostavlja, tako da ćemo od prvog minuta bez obzira ko izašao na teren ići ka pobjedi", rekao je šef struke Slobode.

Susret Sloboda - Tuzla siti igra se u nedjelju, 23. oktobra, na Gradskom stadionu u Banovićima, sa početkom u 13 časova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC