• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mitović da zamijeni Ronalda u Junajtedu": Ten Hag traži napadača, a Srbin je idealan za njegov Mančester!

Autor Haris Krhalić

Mančester junajted traži novog napadača, a jedna od meta mogao bi da bude i Aleksandar Mitrović koji je ove sezone postigao devet golova u Premijer ligi.

 Aleksandar Mitrović želja navijača Junajteda Izvor: Profimedia/James Heaton/News Images

Srpski napadač Aleksandar Mitrović igra nevjerovatno ove sezone u Premijer ligi i već je postigao devet pogodaka, pa je tako samo Erling Holand efikasniji od njega. Pokazao je Mitrović tako svim svojim kritičarima da uz ofanzivniju igru svog tima i upotrebljive lopte može da "buši mreže" i na najvišem nivou, a poslije takvih brojki nema sumnje da će zainteresovati i veće klubove, pošto je nedostatak pravog napadača već hroničan problem.

Već je Mitrović pričao da ga je zvala Roma, i djeluje da bi mu vjerovatno i odgovarao italijanski stil fudbala, međutim možda bi mogao da ostane i u Engleskoj jer ga žarko žele navijači Mančester junajteda.

Na jednom od navijačkih portala "crvenih đavola" objavljen je interesantan tekst u kome se navodi da bi Erik ten Hag trebalo da "nanišani" Aleksandra Mitrovića. U tekstu Toma Ejverija na portalu "Mančester junajted u fokusu" analitički se navodi da je holandski stručnjak već znao da "oblikuje" gabaritnije napadače poput Sebastijena Alera u Ajaksu, uz poruku da bi i Mitrović procvjetao u tom slučaju na Old Trafordu.

"Dovođenje novog napadača biće na vrhu Ten Hagove liste prioriteta predstojećeg ljeta. Završava se Ronaldovo drugo poglavlje u Junajtedu, Marsijal ima problema da ostane 'fit', tako da su napadačke opcije vrlo limitirane", navodi se u tekstu i dodaje da će Mitrovićeva cijena sigurno "skočiti" poslije Svjetskog prvenstva i nesumnjivo dobre forme u Fulamu.

"Mitrović posjeduje sve kvalitete koje Ten Hag traži od napadača. Fizički je nevjerovatan, noćna mora je za defanzivce. Može da uvuče sve svoje saigrače u igru kao 'sidraš' i centralna tačka napada", dodaje autor dalje i podsjeća da bi Junajted sigurno profitirao od centaršuteva, pošto je Mitrović dokazao da je nevjerovatan u igri glavom, u šta će i Ten Hag moći da se uvjeri kada bude 13. novembra putovao na "Krejven kotidž".

Da nije ovo samo "maštanje" jednog navijača podsjećaju i bolje obaviješteni novinari koji prate Mančester junajted koji su Mitrovića izdvojili kao jednu od potencijalnih meta za "crvene đavole" idućeg ljeta.

Podsjetimo, Mitrović je ponikao u Partizanu i još kao tinejdžer se preselio u Anderleht. Nakon dvije sezone u Belgiji prešao je u Njukasl u kome nije dobijao šansu, dok je od januara 2018. u Fulamu. Prvo je došao na pozajmicu, a nakon što ih je uveo u Premijer ligu otkupili su ga za 25 miliona. Od tada je odigrao 188 mečeva za njih i postigao 105 golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC