• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina usred rata dobila veliku fudbalsku zvijezdu: Već sad košta 100.000.000 evra, biće bolji i od Ševčenka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolje se snalazi po lijevom krilu i u Šahtjoru smatraju da su samo trojica fudbalera u čitavoj Evropi bolja od Mihajla Mudrika.

 Mihajlo Mudrik vrijedi više od 100 miliona evra Izvor: Profimedia

Zbog rata u Ukrajini, koji je počeo još u februaru, morao je da stane i fudbal u ovoj zemlji, ali to nije zaustavilo fudbalski razvoj nevjerovatnog Mihajla Mudrika (21). Jedan od najtalentovanijih igrača ikada iz istočne Evrope zablistao je ove jeseni u dresu Šahtjora u Ligi šampiona i pokazao da nije nikakva slučajnost što se za njega raspituju veliki klubovi - i da je samo pitanje trenutka koji će "izvrnuti novčanik" naopačke.

Najbolji utisak ostavio je protiv Lajpciga, kome je dao gol i asistirao za još dva u pobjedi Šahtjora 4:1, dva puta je matirao i Seltik, dok je i bez gola u mečevima sa Real Madridom pokazao talenat i zagolicao maštu klubova sa Zapada...

Sportski direktor ukrajinskog kluba Karlo Nikolini je poručio da su za Mudrika posebno zainteresovano Arsenal i Mančester siti, ali im je već unaprijed najavio da im neće biti lako da ga angažuju pošto je cijena daleko veća nego što ga cijene. Odnosno, gledajući tržište fudbalera i "sumanute transfere" koje smo viđali, odredio je Mudrikovu cijenu u odnosu na kvalitet fudbalera koje su pretežno klubovi iz Premijer lige preplatili.

"Svi ga sad žele, ali se Italijani još nisu javili, znate da oni uvijek to čine posljednji. Njihove ponude su redovno najniže i s njima nećemo sjesti za sto. Siti i Arsenal su se već javili, kao i još nekoliko klubova iz Engleske koji Mudrika žele odmah. Jednostavno, Mudrik je uz Mbapea, Vinisijusa i Leaa najbolji krilni igrač u Evropi", rekao je samouvjereno Nikolini i dodao:

"Nudili su 40 ili 50 miliona evra, ali to nisam ni javio predsjedniku da ga ne zamaram. Mudrik je za nas bolji igrač od Antonija, a znate da je plaćen 100 miliona evra. Mi ne moramo mi da prodamo Mihajla jer nam je važan, ali ako dođe takva ponuda..."

Prethodno je Mudrik, koji je stigao i da debituje za reprezentaciju Ukrajine u kojoj vjeruju da bi mogao da obori i rekorde legendarnog Andreja Ševčenka, poručio da mu je san da igra u Premijer ligi, dok mu se posebno dopada Arsenal koji je ove sezone zaigrao strašan fudbal i drži prvo mjesto. Možda bi upravo dolazak Mudrika obezbijedio titulu koju čekaju punih 18 godina, ali ako budu imali novca za Ukrajinca. Nije nimalo jeftin.

Mihajlo Mudrik
Izvor: YouTube/360 Edition

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC