• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Žuninjo pobjesnio zbog Nejmara, javno ga napao: Svi ste došli sa dna, a sada podržavate njega!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Žuninjo Pernambukano ne zaboravlja odakle je krenuo, za razliku od nekih.

 Žuninjo napao Nejmara zbog izbora u Brazilu Izvor: Profimedia

Završeni su predsjednički izbori u Brazilu, a nakon jako tijesne trke i vrlo napete kampanje na kraju je novi predsjednik ove ogromne južnoameričke države postao ljevičarski lider Lula Da Silva. On je pobijedio ekstremnog desničara Žaira Bolsonara za manje od procenat razlike, mada su to u Brazilu zapravo milioni glasova. 

Lula koga su "pokušali živog da zakopaju" slavio je sa svojim pristalicama na ulicama Brazila, a jedan od njih bio je i legendarni vezista Žuninjo Pernambukano. On je među rijetkim fudbalerima koji su podržali Lulu, svoje ljevičarske stavove ne krije, a javno je kritikovao fudbalere koji su na strani Bolsonara.

Desničar koji se zalagao za privatizaciju, tijesne veze sa Amerikom, pa je čak javno ljubio američku zastavu imao je podršku svih najvećih fudbalskih zvijezda, prije svega Nejmara!

"Pobjesnim kada vidim fudbalere kako podržavaju desničare! Mi smo svi došli sa samog dna, iz masa, kako možete da podržavate ljude poput Bolsonara", javno je pitao svoje kolege Žuninjo.

Nejmar se čak pojavljivao u reklamnim spotovima u Bolsonarovoj kampanji, a izbio je skandal kada je otkriveno da mu je doskorašnji predsjednik obećao otpis poreskih dugova. Nekadašnji vezista Juventusa Felipe Melo, kao i legendarni fudbaleri poput Rivalda i Žulija Cezara podržali su javno Bolsonara, a najglasniji u podršci bio je Lukas Moura, krilni igrač Totenhema.

"Nemam problem da kažem svoje mišljenje o ovome. Ja sam desničar, konzervativac. Cijenim hrišćanske i porodične vrijednosti, nema za mene idealnog kandidata, ali Bolsonaro je najbliži onome u šta vjerujem. Lula podržava sve protiv čega sam, lijevu ideologiju, socijalizam i čak komunizam, koji nije ništa drugačiji od nacizma. Podržati Lulu je nemoguće", rekao je Moura, koji ove sezone igra jako malo u Engleskoj i sprema mu se transfer.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC