• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina zvanično tražila - "Izbacite ih sa Mundijala": Haos na 20 dana do Svjetskog prvenstva!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ukrajina bi mogla da napravi haos organizatorima pošto je FIFA sada pod pritiskom da izbace Iran.

 Ukrajina traže da Iran izbace sa Mundijala 2022 Izvor: Profimedia

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Ukrajine zvanično je zatražio od FIFA da izbace Iran sa Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, prenosi "Skaj Sports". I prethodnih dana je bilo povika iz Ukrajine da Iran bude isključen sa Mundijala zbog političke situacije u toj zemlji, kao i podrške Rusiji u ratu u Ukrajini, ali vidjećemo da li će iz Niona reagovati na ovakve pritužbe i kako će se ponašati s obzirom na to da je turnir na tri nedjelje daleko.

Preciznije, turnir bi trebalo da počne za tačno 20 dana, međutim vidjećemo da li će se u posljednji čas promijeniti popis reprezentacija koje učestvuju na završnoj smotri i bore se za svjetsku titulu.

Prethodno je direktor Šahtjora iz Donjecka Sergej Palkin napao Irance i obratio se FIFA jer su "imali direktno učešće u terorističkim napadima na Ukrajinu" (iranske dronove koristi Rusija, prim. aut.), a sada je sve otišlo korak dalje pošto je stigao i zvaničan zahtjev iz Fudbalskog saveza Ukrajine koji ne misli da ostavi Irance na miru. Jedina razlika je što iz FS Ukrajine ovoga puta nisu tražili da oni zamijene Iran, kao što je to učinio direktor Šahtjora.

Ukoliko bi i FIFA izbacila Iran, teško da bi Ukrajina bila njihova zamjena. FIFA bi u tom slučaju gledala da reprezentacija iz Azije dobije prednost, pa bi tako Ujedinjeni Arapski Emirati bili najbliži njihovom mjestu u Kataru.

Iran se inače takmiči u grupi "B" sa Sjedinjenim Američkim Državama, Engleskom i Velsom, dok je prethodnih dana bilo i zvaničnih reakcija iz FIFA na reprezentaciju Tunisa. Kod njih nema problema sa podrškom Rusiji, nego sa miješanjem politike u tamošnji FS i zbog toga im takođe prijeti izbacivanje sa turnira.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC