• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je tim Partizana za meč odluke! Crno-bijeli moraju na gol, Petrić će ovim igračima komandovati napad!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ovo je potencijalni sastav Partizana za najvažniji meč u Evropi ove jeseni.

 Konferencijska liga Sastav Partizana za meč protiv Slovacka Izvor: MN PRESS

Partizan igra protiv Slovacka u četvrtak i u tom meču ima za cilj pobjedu i plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. I računica tima Gordana Petrića zaista je jasna, jer trijumf protiv rezultatski rasterećenog i već eliminisanog gosta iz Češke vodi srpskog predstavnika u eliminacionu fazu. U drugom meču u okviru Grupe D igraće Keln i Nica i samo bi pobjeda Francuza sprečila crno-bijele da trijumfom osvoje prvo mjesto u grupi i da preskoče "baraž" u eliminacijama.

Pred Partizanom je velika utakmica, zbog kazne UEFA igraće je samo pred djecom, a trener Gordan Petrić rekao je da osjeća blagu tremu. Ipak, u četvrtak se ta nervoza neće očekivati ni od njega, ni od ekipe, koja bi mogla da nastupi protiv Čeha u ofanzivnom sastavu, sa igračima u svim linijama spremnim da postignu gol.

Ispred standardnog golmana Aleksandra Popovića očekuje se da u defanzivnoj liniji zaigraju kapiten, lijevi bek Slobodan Urošević, štoperi Igor Vujačić i Svetozar Marković, kao i Marko Živković, desni bek koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi kada je u pitanju napad na gol protivnika. Koliko mu Petrić i klub vjeruju dokazao je i novi ugovor, koji je Marko potpisao prošle nedelje.

U veznom redu i napadu se podrazumijeva da će zadnji vezni biti Hamidu Traore, a kraj njega borbeni Kristijan Belić, dok će za napadački dio u toj oblasti terena biti zaduženi glavni kreator igre Bibras Natho i ofanzivna krila, Fuseni Dijabate na desnoj strani i Kvinsi Menig na lijevoj. U špicu je, naravno, rezervisano mjesto za prvog centarfora crno-belih Rikarda Gomeša, koji je i u meču protiv Radničkog prošlog vikenda (4:0) sa dva gola pokazao da u dobroj formi očekuje utakmicu odluke u Evropi.

Dakle, ovo bi mogao da bude sastav Petrićevog tima za utakmicu u kojoj pobeda donosi ostanak u Evropi i na početku 2023. godine: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Belić - Natho, Dijabate, Menig - Rikardo.

Uoči posljednjeg kola, stanje na tabeli je ovakvo: Nica 8, Partizan 8, Keln 7, Slovacko 4 boda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC