• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv njega mi je bilo najteže, paklen je napadač: Van Dajk otvorio dušu: Evo ko je najbolji centarfor koga sam čuvao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni Holanđanin priznao koji centarfor mu je zadao najveće probleme

 Van Dajku Olivije Žiru bio najteži za čuvanje Izvor: MN PRESS

Čuveni defanzivac Liverpula Virdžil Van Dajk otvoreno je priznao da mu je Olivije Žiru uvijek bio najteži centarfor za čuvanje. Protiv njega je igrao dok je Francuz nastupao za Arsenal i Čelsi, a o njemu svi pričaju i ovog četvrtka, jer je u srijedu sam uveo Milan u nokaut fazu Lige šampiona poslije skoro deset godina.

Žiru (36) proveo je devet godina u Engleskoj, tri puta je osvajao FA Kup, podizao je i trofej Lige šampiona i Lige Evrope, a Van Dajk nikad neće zaboraviti njihove međusobne duele.

"Protiv Olivijea Žirua sam se uvijek najviše mučio. Uvijek sam imao osjećaj da ga 'imam', ali nekako je uvijek uspijevao da postigne gol protiv mene. Bilo to u dresu Arsenala, Čelsija ili Francuske, uvijek je davao golove", rekao je Van Dajk u jednom podkastu.

Holanđanin pamti i sezonu 2019/20, u kojoj je njegov tim postao prvak Premijer lige i u kojoj je takođe imao velike duele protiv Žirua.

"Te sezone smo pobijedili Čelsi rezultatom 5:2. Vodili smo 3:0, a onda je postigao bezvezan gol i pomislio sam u sebi - 'Ubjedljivo vodimo, a opet je dao gol protiv mene'", rekao je Holanđanin.

Ljubitelji fudbala u Srbiji, posebno navijači Zvezde, sigurno nikad neće zaboraviti kako je jedan od najboljih defanzivaca u istoriji na "Marakani" imao probleme da zaustavi centarfora crveno-bijelih Milana Pavkova, koji je sa dva gola u duelima protiv njega 2018. donio Zvezdi najveću pobjedu u novijoj istoriji. Ovako je to izgledalo:

Osim Žirua, Van Dajk je posebno hvalio i lidera Mančester sitija, Kevina De Brujnea:

"Sa njim nikad nisam igrao, a volio bih da smo zajedno u Liverpulu. Nevjerovatan je. Da je igrao kod nas, uradili bismo još više od onoga što smo ostvarili. Nevjerovatan je - dobar na lopti, vrši pritisak visoko na defanzivnu liniju, daje mnogo golova i ima sve osobine modernog veznog igrača, kao i savremenog fudbalera u cjelini", rekao je Holanđanin, koji je jedan od simbola Liverpula već četiri godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC