• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izašla lista - Vlahović u 10 najskupljih fudbalera svijeta: Holand "skinuo" Mbapea, duplo vrijedniji od Srbina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ovako glasi lista najvrednijih fudbalera današnjice, na njoj je i srpski napadač Dušan Vlahović.

 Najskuplji fudbaleri svijeta- Dušan Vlahović deveti Izvor: Profimedia

Specijalizovani sajt za transfere "Transfermarkt" objavio je nove podatke o najskupljim fudbalerima današnjice, a po njihovoj procjeni - na prvom mjestu je ubjedljivo Erling Holand. Golgeter reprezentacije Norveške i Mančester sitija "eksplodirao" je i u Premijer ligi tako da je do novembra postigao čak 22 gola, a iako njegov transfer iz Dortmunda nije bio toliko veliki (60 miliona), njegova prava vrijednost je po proceni "Transfermarkta" - čak 170 miliona evra.

Ta vrijednost raste iz mjeseca u mjesec, jednostavno Holand nastavlja da se dokazuje i neće biti iznenađenje ako probije i rekordnu sumu na ovom specijalizovanom portalu, dok je interesantan podatak i da je srpski napadač Dušan Vlahović među deset najskupljih fudbalera današnjice.

"Transfermarkt" procjenjuje da je Dušan Vlahović vrijedan 85 miliona evra, što je otprilike i cijena koju je Juventus platio Fiorentini u januaru ove godine. Milion evra gore-dole, ali "stara dama" je morala pošteno da razbije kasu i učini Srbina najskupljim januarskim transferom u istoriji italijanskog fudbala, a kako je golovima i partijama opravdao ovu cijenu - ne čudi što je trenutno deveti najvrijedniji fudbaler svijeta.

Između Holanda i Vlahovića nalaze se još i Kilijan Mbape (160 miliona), Vinisijus (120), Fil Foden (110), Pedri (90), Džud Belingam (90), Bukajo Saka (90) i Hari Kejn (90). Deseto mjesto sa tržišnom vrijednošću od 80 miliona evra dijeli još čak deset fudbalera.

U pitanju su Džamal Musijala, Oreljen Čuameni, Federiko Valverde, Deklan Rajs, Rodri, Kristofer Nkunku, Bernardo Silva, Džošua Kimih, Mohamed Salah i Kevin de Brujne, kao najstariji od svih na listi.

Šta vi mislite da li je ovo dobra procjena ili su neki od fudbalera zaslužili veću ili manju vrijednost?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC