• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danci fenomenalno saopštili spisak za Mundijal: Cijela zemlja na snimku - Naravno, tu je i lord Bentner!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte kako su Danci predstavili ekipu za Mundijal u Kataru!

 danska saopštila spisak za mundijal u kataru  Izvor: Twitter/dbulandshold

Na dan kada su Brazilci objavili spisak za Mundijal, spisak igrača koji idu na Svjetsko prvenstvo saopštili su i Danci – i to sjajnim video snimkom.

Skandinavski savez je na kreativan način pokušao da u dvominutnom snimku predstavi čitavu svoju naciju i kroz nju i članove ekipe koji će je predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Naravno, u spotu se pojavljuje i poznati danski bivši fudbaler, "Lord" Niklas Bentner, koji je nastupio na Mundijalu u Južnoj Africi, ali nije uspio da "upadne" u tim i 2018. zbog povrede. Sada je tu kao podrška ekipi selektora Kaspera Hjulmanda. A on je odabrao za sada 21 igrača, dok će preostale dodati do kraja nedjelje.

  • Golman: Kasper Šmajhel (Nica), Oliver Kristensen (Herta)
  • Odbrana: Simon Kjaer (Milan), Joakim Andersen (Kristal Palas), Žoakim Mele (Atalanta), Andreas Kristensen (Barselona), Rasmus Kristensen (Lids), Jens Striger Larsen (Trabzon), Viktor Nelson (Galatasaraj), Danijel Vas (Brondbi)
  • Vezni red: Tomas Dilejni (Sevilja), Matijas Jensen (Brentford), Kristijan Eriksen (Mančester junajted), Pjer-Emil Hojberg (Totenhem)
  • Napad: Andreas Skov Olsen (Briž), Jesper Lindstrom (Ajntraht), Andreas Kornelijus (Kopenhagen), Martin Brajtvajt (Espanjol), Kasper Dolberg (Sevilja), Mikel Damsgard (Brentford), Jonas Vind (Volfsburg)

Za sada u "rosteru" nisu tu napadač Lajpciga Jusufa Poulsen i Kristijan Norgard iz Brentforda, koji je imao problem sa Ahilovom tetivom. Ipak, ostaje da se vidi da li će oni biti u sastavu.

Danska će na Mundijalu igrati protiv Tunisa 22. novembra, zatim protiv Francuske 26. novembra i Australije 30. novembra. Danci su ranije saopštili da će otići na Mundijal u posebno dizajniranim dresovima, u znak protesta protiv domaćina.

Danska
Izvor: YouTube/DBU

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC