• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi njih nije pozvao na Mundijal: Jedan od kapitena iz kvalifikacija ipak ne ide u Katar

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ovi igrači bili su u Piksijevim planovima tokom kvalifikacija, ali ipak ovo veliko takmičenje preskaču.

 Igrači Srbije koji ne idu na Mundijal Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Dragan Stojković je presjekao i objavio spisak reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu je napisao 36 imena i prvi utisak ljubitelja fudbala je da na tom papiru nije bilo iznenađenja, jer je šef struke "orlova" rezervisao karte za Aziju onima koji su iznijeli najveći teret u kvalifikacijama i u Ligi nacija. Sa druge strane, na tom letu neće biti nekoliko igrača koji su konstantno ili povremeno pozivani u nacionalni tim, ali ovo veliko takmičenje ipak će gledati od kuće.

Aleksa Terzić (23)  bio je standardan član reprezentacije Srbije u Konferencijskoj ligi, nastupio je u pobjedi protiv Švedske u gostima na lijevoj strani, a bio je na klupi još dva puta - posljednji krajem septembra, u trijumfu protiv Norveške u gostima. Ipak, s obzirom na to da se ni u Fiorentini još nije izborio za mjesto prvotimca kraj kapitena i takođe lijevog beka Kristijana Biragija, nije iznenađenje što ga Piksi nije poveo u Katar. Pod Stojkovićevim vođstvom je odigrao pet utakmica.

Takođe, dio reprezentacije u pojedinim ciklusima bili su i rezervni golman Rome Mile Svilar (23), koji je debitovao pod Piksijem prošle jeseni i defanzivac Bohuma Erhan Mašović (23), koji je odigrao dvije utakmice u Ligi nacija od početka do kraja (i u obje je Srbija pobijedila - Sloveniju, pa Švedsku), ali mu je ove jeseni šanse za put u Katar smanjila i povreda prepona, zbog koje nije igrao ni za klub uoči Mundijala.

Takođe, Piksi je pozivao i "lijevog spoljnjeg" Benfike, Mihaila Ristića (27), koji je bio redovno pozivan, nastupao je u pobjedi protiv Slovenije u Ligi nacija, kao i u trijumfu protiv Mađarske u martu, igrao je u kvalifikacijama protiv Portugala i Azerbejdžana... Ipak, s obzirom na to da je i kod Stojkovića i u Benfici kod Rodžera Šmita ulazio sa klupe ili ostajao na njoj, ni u njegovom slučaju nije iznenađenje to što će ovo veliko takmičenje Srbije "preskočiti".

Dok se bližilo Svjetsko prvenstvo, tako je svoje "akcije" kod ovdašnje fudbalske javnosti povećavao i Dejan Joveljić (23), koji je odigrao odličnu sezonu za Los Anđeles Galaksi, dao 16 golova, ali je Piksi ipak za Katar odabrao druge opcije u napadu. Selektor ga je prošlog proljeća uvrstio na spisak za jun, dva puta ga je slao teren u svom mandatu i sigurno je da ga ima u širim planovima i poslije Katara.

Sa druge strane, defanzivac Majorke Matija Nastasić (29) uprkos svoja 34 nastupa za nacionalni tim nije bio na Piksijevom spisku ni u junu, ni u septembru i zato takođe ne iznenađuje previše to što ga Stojković nije pozvao za Svjetsko prvenstvo. On je bio dio tima na početku kvalifikacija, na putu za Katar odigrao je tri kvalifikacione utakmice, protiv Azerbejdžana je bio i kapiten, ali 10 godina u reprezentaciji ipak neće zaokružiti odlaskom na prvo veliko takmičenje sa nacionalnim timom.

Za razliku od njega, napadač Crvene zvezde Stefan Mitrović (20) tek je debitovao ovog septembra za nacionalni tim, ali nije uspio da se izbori za mjesto u Piksijevom avionu za Katar. On je početkom godine bio na trening-kampu kanadske reprezentacije, Stojković i predstavnici Saveza su na vrijeme reagovali i preveli ga u nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen i ako bude nastavio da napreduje kao ove i prethodnih sezona, njegovo vrijeme u reprezentaciji će sigurno doći.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC