• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedini iz Superlige Srbije koji ide na Mundijal: Odigrao 15 minuta za "orlove", ali bilo je dovoljno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Strahinja Eraković je srećan zbog poziva za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 Strahinja Eraković na spisku Srbije za Mundijal Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković objavio je danas konačan spisak Srbije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na njemu našao se samo jedan fudbaler iz domaće Superlige Srbije. U pitanju je Strahinja Eraković iz Crvene zvezde koji je jedan od šestorice štopera koje je Piksi pozvao za turnir, što i nije iznenađenje nakon fantastičnih igara za srpskog šampiona u posljednjih godinu dana - kada je bio i jedan od najboljih igrača Dejana Stankovića i Miloša Milojevića.

Eraković je debitovao u junu na meču protiv Norveške u Beogradu (0:1), a bio je na spisku Srbije i za "prozor" u septembru, međutim nije ulazio u igru. Bez obzira što je igrač sa možda i najmanjim iskustvom (svega 15 minuta u "A" reprezentaciji), to je bilo dovoljno da dobije Piksijevo povjerenje.

"Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svijetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovdje zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmjerene ka meču koji slijedi, a poslije toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano povjerenje", poručio je Eraković za zvanični sajt kluba.

Talentovani defanzivac je prošao prvo sve mlađe kategorije Crvene zvezde i do sada je odigrao 85 mečeva za seniorski tim, čak nosio i kapitensku traku, a nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Ove sezone je standardan na mjestu štopera, dok može da odgovori i kao lijevi i desni bek, pa je sakupio 25 mečeva u svim takmičenjima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC