• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz FSBiH tvrde: Sud u Lozani odbacio žalbu Veleža

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Međunarodni arbitražni sud za sport (CAS) iz Lozane donio odluku.

 CAS Sud u Lozani Izvor: Shutterstock

Danas je u FS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK Velež Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije FS BiH.

"Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK Velež Mostar odbacuje u cjelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije FS BiH u cjelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cjelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK Velež Mostar za finansijsku odštetu", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, suspenziju je Hasić dobio nakon prekinute utakmice između Veleža i banjalučkog Borca, igrane u septembru 2021. godine.

Ranije danas, i Veleža je saopšteno da je stigla presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika Veleža iz Mostara, kao i bilo koje druge funkcije u vezi sa fudbalom u BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC