• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandalozna izjava predsjednika Veleža: Auto planuo jer ga sudija nije održavao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Policija potvrdila da su huligani bakljom zapalili automobil u kojem su bile sudije meča Velež – Borac, ali predsjednik Veleža ima svoju verziju.

 predsjednik veleža šemsudin hasić auto planuo jer ga sudija nije održavao Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Dok Velež čeka sjednicu Disciplinske komisije FSBIH na kojoj će saznati kazne zbog sinoćnjih nereda tokom i poslije prekinutog derbija protiv Borca, predsjednik mostarskog kluba dao je šokantnu izjavu o događajima koji su se odvijali oko ponoći.

Možda će vas zanimati

 Iako je policija Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdila da je grupa huligana presrela automobil sa glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem, njegovim pomoćnikom, te supervizorom suđenja i bakljom zapalila automobil, predsjednik Veleža Šemsudin Hasić je dao svoju, potpuno nepotrebnu, verziju događaja iz tunela Lendava kod Jablanice.

"Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema", cinično je prokomentarisao Hasić, prenosi klix.ba.

On je još preporučio da se povede računa o održavanju automobila te da se bude u komunikaciji s dobrim majstorima jer, kako kaže, boji se da je gnjev narastao na toliki nivo da se njim ne može upravljati.

Iako je očigledno riječ o ironičnoj izjavi Hasića, ona je potpuno neprimjerena u trenucima nakon jednog od najvećih incidenata u bh. fudbalu u posljednjih nekoliko godina i sigurno neće doprinijeti smirivanju tenzija.

Posebno zbog činjenice da su huligani u utorak uveče, odnosno nešto prije ponoći, u tunelu kod Jablanice napali i tukli sudije, zapalili im automobil, te da je tom prilikom supervizor suđenja Adnan Alispahić zadobio povrede, što je potvrđeno i iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Fudbalski klub Velež do ove izjave nije se oglasio o sinoćnjim incidentima koje su izazvali njihovi navijači.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC