• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković o incidentima u Mostaru: Veležu slijedi drastična kazna, Hasić je zalutao u fudbal!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Napad na sudije mogao je da završi tragično i mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne", poručio je predsjednik FSBIH Vico Zeljković.

 predsjednik fsbih vico zeljković o prekidu velež - borac drastične kazne velež hasić Izvor: Anadolija/Elman Omić

Navijači Veleža prekinuli su u utorak uveče derbi protiv Borca, napali motkom trenera Banjalučana, udarali nogom napadača Jovu Lukića, a onda nakon svega uslijedio je još brutalniji napad na sudije.

Huligani su presreli sudije u tunelu kod Jablanice, razbili palicama šajbu, napali dvojicu sudija i supervizora suđenja, a onda i zapalili njihov automobil.

Možda će vas zanimati

 Nezapamćena dešavanja u bh. fudbalu osudio je predsjednik FSBIH Vico Zeljković i najavio drastične kazne za Velež i predsjednika „rođenih“ Šemsudina Hasića.

"Takvim stvarima nije mjesto u sportu, u fudbalu i u društvu. Zakazane su vanredne sjednice Takmičarske i Disicplinske komisije NS BiH i očekujem najstrožije kazne za organizatora utakmice FK Velež, ali i za njihovog predsjednika Šemsudina Hasića koji je izazvao sve ovo", rekao je Zeljković.

On je istakao da Hasić mjesecima u medijima daje neprimjerene izjave koje štete fudbalu.

"On obrće stotine miliona KM u zdravstvu i vjerovatno je dobar privrednik, ali je zalutao u fudbal. Napad na sudije mogao je da završi tragično i mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne, kako bismo stali tome u kraj. Fudbalski savez BIH je ozbiljna organizacija koja mora da stane iza službenih lica i kazna mora biti drastična, za primjer drugima", poručio je Zeljković.

Predsjednik FSBIH žali što će ispaštati istinski navijači Veleža, ali dodaje da su kazne neizbježne, a prema pravilima Velež može da bude kažnjen suspenzijom stadiona, novčanom kaznom i oduzimanjem bodova.

"Legenda Veleža Sead Kajtaza je takođe razočaran ovim dešavanjima. Žao mi je što će istinski navijači Veleža ispaštati zbog onoga što se desilo, ali sankcije su neminovne, pravilnik je jasan. Stadion Veleža će biti suspendovan, a Hasiću će biti zabranjeno da obavlja funkciju predsjednika. Već nekoliko puta dobivao je novčane kazne, ali to očigledno kod njega ne igra nikakvu ulogu. Hasić ima svoje ciljeve koji nisu ispravni, a optužbe o planskim greškama sudija orkestirane su iz njegove ‘kuhinje’ i određenog broja ljudi koje je pokušao okupiti oko sebe. Međutim, Savez će hitno da reagujei učini sve da zaštiti svoj integritet, ali i sva službena lica koja su dio FSBiH”, zaključio je Zeljković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC