• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DETALJI NAPADA KOD JABLANICE: Sudije presretnute u tunelu, huligani palicama razbili šajbu, pa bakljom zapalili auto!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Policija potvrdila napad na sudije poslije utakmice Veleža i Borca.

 napad na sudije velež borac jablanica palicama razbili sajbu bakljom zapalili auto Izvor: MONDO

Derbi desetog kola između Veleža i Borca na stadionu Vrapčići u Mostaru prekinut je poslije vođstva Borca 2:0 zbog upada domaćih navijača na teren kada su napali sudije i banjalučke fudbalere.

Šokantno ponašanje navijača Veleža nije prestalo ni poslije utakmice, već je eskaliralo u nove još teže incidente.

Možda će vas zanimati

 Huligani su oko ponoći presreli automobil u kojima su se nalazili glavni arbitar utakmice Sabrija Topalović, četvrti sudija Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić, fizički ih napali, a potom im zapalili automobil.

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdila je napad na sudije i otkrila detalje ovog incidenta.

Automobil "mercedes" u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza BiH koji su se vraćali iz Mostara sa utakmice "Velež" - "Borac", presretnut je na na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava, nakon čega je zapaljen automobil a jedna osoba je povrijeđena, potvrdio je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

"U tunelu Lendava sinoć u 23.45 časova `golf pet` presreo je automobil `mercedes` u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza. Osobe iz `golfa` su palicama razbili prednje vjetrobransko staklo na `mercedesu` i ubacile baklju u automobil. Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba koja je ljekarsku pomoć potražila u Domu zdravlja u Konjicu", rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, u golfu su se nalazile četiri osobe, za kojima policija traga, a u istragu se uključilo i Tužilaštvo HNK.


Navijači "Veleža" su u 82. minuti utakmice pri vođstvu Borca 2:0 ušli na teren i napali sudije i fudbalere banjalučkog Borca.

Tom prilikom udarac nogom u glavu dobio je napadač Jovo Lukić, a jedan huligan pokušao je trenera Nemanju Miljanovića da udari motkom.

Igrači i sudije su se nekako povukli u svlačionice, te su nakon izvjesnog vremena i intervencije policije napustili stadion.

Direktor Borca Dejan Lukendić poslije utakmice osudio je ponašanje domaćih navijača i rekao da se ni članovi Borca na tribinama nisu osjećali sigurno. Prema njegovim riječima utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Banjalučane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC