• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Srbije odigrali su posjlednji meč pred Mundijal i rutinski su savladali Bahrein - 5:1!

 Srbija Bahrein prijateljska utakmica Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je ubjedljivu pobjedu protiv Bahreina (5:1), u posljednjoj provjeri pred Mundijal! Centralne figure u timu "orlova" na ovom meču bili su Dušan Tadić i Dušan Vlahović, čija dobra forma mora da obraduje navijače pred izazove koji čekaju u Kataru.

Reprezentacija Srbije povela je već u osmom minutu preko Tadića koji je pogodio iz slobodnog udarca, ali prednost nije dugo trajala. Stefan Mitrović oborio je ofanzivca domaćeg tima kako bi zaustavio kontranapad, a arbitar iz Saudijske Arabije pokazao je na bijelu tačku. Jusuf Hilal prevario je mlađeg od braće Milinković-Savić i izjednačio na 1:1. bio je to rezultat koji je ostao na snazi do poluvremena, odnosno ulaska Dušana Vlahovića.

Iako prethodnih nedjelja nije igrao mnogo zbog problema sa povredom, napadač Juventusa danas je na terenu bio čitavo poluvrijeme i pokazao je da se nalazi u odličnoj formi. Prvo je asistirao Tadiću za 2:1, zatim pogodio za treći gol Srbije, a na kraju je upisao asistenciju i za posljednji gol na meču, kada je Luka Jović postavio konačnih 5:1. Samo nekoliko minuta prije toga Đuričić je iskoristio asistenciju Mladenovića za četvrti gol srpskog tima.

Pored ubjedljivog trijumfa, selektor Dragan Stojković mogao je na djelu da vidi nekoliko rješenja za tim. Iako je prvobitan plan bio da se ovaj meč odigra kako bi se fudbaleri privikli na vremenske uslove, ne možemo reći da nije bilo taktike. Dragan Stojković isprobao je 17 igrača, a neki od njih igrali su na dvije pozicije. Nemanja Gudelj se iz veznog reda prebacio u posljednju liniju na poluvremenu, dok je Sergej Milinković-Savić mjesto iza napadača zamijenio onim na centru terena. Takođe, Srbija je prvi dio meča igrala sa jednim, a drugi dio meča sa dvojicom napadača!

Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a prvi meč u grupi reprezentacija Srbije igra 24. protiv Brazila. Pored selekcije iz Južne Amerike u grupi se nalaze još Kamerun i Švajcarska.

18:20

KRAJ - 5:1!

Dominantna partija Piksijevog tima u nastavku meča. Ulaskom Dušana Vlahovića Srbija je postala konkretnija i za 45 minuta nastavka postigla je četiri gola domaćinu koji nije mogao da prati taj tempo. Pogledajte detalje sa meča!

18:18

90. minut - GOOOL, Jović!

Peti gol reprezentacije Srbije, pogodio je i Luka Jović. Veoma raspoložen za igru je Dušan Vlahović, koji je ponovo bio u ulozi asistenta. Gol i dve asistencije za napadača Juventusa za samo poluvreme na terenu.

18:15

87. minut - GOOOL, Đuričić!

Još jedan rezervista upisuje se u strelce. Filip Đuričić je bio na pravom mestu i sa peterca poslao loptu u gol nakon fantastičnog centaršuta Filipa Mladenovića. Odličan meč odigrao je i levi bek reprezentacije, koji u Piksijevim zamislima "drži" pod komandom čitavu stranu.

18:08

80. minut - Vlahović!

Prilika za drugi gol srpskog napadača, ali njegov udarac uspeo je da zaustavi čuvar mreže Bahreina.

18:05

76. minut - Mladenović!

Odlična akcija srpskog tima po desnoj strani, a zatim i šut Filipa Mladenovića na levom boku! Izblokiran je njegov udarac, a u sledećem napadu priliku da zapreti udarcem glavom imao je i Marko Grujić. Istina, to nije bila tako dobra pozicija.

17:58

70. minut - Pavlović nije nežan!

Mladi Strahinja Pavlović oborio je rivala, a zatim mogao da se nađe i u sukobu. Gudelj je bio blizu i razdvojio je dvojicu fudbalera koji su razmenili samo nekoliko reči nakon prekršaja. Piksi koristi priliku za još jednu izmenu, umesto Ivana Ilića na terenu je Nemanja Maksimović.

17:48

60. minut - Još dve izmene Srbije!

Umesto Sergeja Milinković-Savića i Dušana Tadića u poslednjih pola sata igraće Marko Grujić i Filip Đuričić.

Izvor: MN PRESS
17:40

51. minut - GOOOL, Vlahović!

Samo šest minuta na terenu - gol i asistencija za Dušana Vlahovića! Srbija je dodala gas i sada gazi ekipu Bahreina!

17:39

50. minut - GOOOL, Tadić!

Ponovo kapiten! Rezervista Dušan Tadić fantastično je primio loptu i asistirao, a nakon što se Tadić namestio na levu nogu postigao je gol za 2:1!

17:34

46. minut - Nastavljamo!

Selektor Stojković iskoristio je poluvreme da napravi brojne promene u timu. Ovo je sastav za drugi deo meča:

V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Lazović, S. Milinković-Savić, Ilić, Mladenović - Tadić - Jović, Vlahović 

17:19

POLUVREME - 1:1!

Nakon nešto više od minuta nadoknade, sudija šalje fudbalere na odmor! Reprezentacija Srbije povela je preotiv Bahreina već u 8. minutu golom Dušana Tadića iz slobodnog udarca, dok je izjednačenje domaćoj ekipi doneo Jusuf Hilal sa bele tačke u 14. minutu. Penalu za Bahrein prethodio je faul Stefana Mitrovića kojim je zaustavljena kontra domaćeg tima.

Od tog trenutka Srbija je bila bolji rival i nekoliko puta je zapretila domaćoj ekipi, koja se uglavnom istakla sa nekoliko faulova nad Nemanjom Gudeljom. 

17:15

45. minut - Jović!

Sjajna prilika za reprezentaciju Srbije! Filip Mladenović je prošao po levom boku i na drugoj stativi pronašao Luku Jovića, ali napadač Fiorentine iz izgledne pozicije nije uspeo da pogodi okvir gola!

17:10

38. minut - Gudelj!

Najzapaženiji akter dosadašnjeg dela meča probao je iz slobodnog udarca sa leve strane, ali je golman domaćeg tima odbio loptu u polje. Čini se da Srbija dodaje gas u finišu prvog dela meča!

17:05

34. minut - Opet na travi Gudelj!

Vezni fudbaler Srbije već treći put na ovom meču dobija udarac, a u jednoj akciji je i on faulirao dvojicu veznih igrača Bahreina. To nisu stvari koje želimo da gledamo nekoliko dana pred prvi meč na Svetskom prvenstvu!

Izvor: MN PRESS
17:02

Nekoliko oštrijih startova!

Iako ova prijateljska utakmica treba da posluži samo da reprezentativci Srbije osete uslove u kojima će igrati na Mundijalu, u prvih pola sata videli smo nekoliko ozbiljnijih prekršaja. Sa druge strane, broj šansi kojih je na početku susreta bilo mnogo više sada se smanjio i sve više gledamo igru na sredini terena.

16:55

24. minut - Ilić!

Opasan napad Srbije završio se udarcem Ivana Ilić sa više od 20 metara, ali je lopta nakon njegovog šuta otišla pored stative!

16:46

13. minut - GOOOL, Bahrein!

Reprezentacija Bahreina izjednačila je samo šest minuta nakon primljenog gola. Napadač Jusuf Hilal poslao je Vanju u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:1!

16:44

12. mintu - Penal za Bahrein!

Kontranapad domaćeg tima završio se kaznenim udarcem, nakon što je Stefan Mitrović napravio prekršaj u kaznenom prostoru!

16:39

8. minut - GOOOL, Dušan Tadić!

Majstorija srpskog kapitena! Nemanja Gudelj fauliran je na dvadesetak metara od gola, a Dušan Tadić maestralno je pogodio gol Bahreina. Srbija odmha stiže do prednosti, iz prve ozbiljnije akcije na meču!

16:31

1. minut - POČINJEMO!

Počeo je poslednji meč Srbije pred Katar! Srbijo, srećno!

16:30

Doček u Bahreinu!

Izgleda da je Srbija dobila veoma dobrog domaćina na putu ka Mundijalu! Bahreinci su prvo lepo sačekali Srbiju i poželeli Mitroviću da postigne gol protiv Brazila, a sada će nam biti i poslednja provera pred Svetsko prvenstvo. Ovako je izgledao doček u gradu Manama:

16:25

Očekivanja!

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo u Kataru?

16:20

Reprezentacija Jugoslavije!

Na Svetskom prvenstvu u Kataru igraće Srbija i Hrvatska, a novinari iz Argentine bavili su se zemljom koja više ne postoji. Sastavili su tim Jugoslavije, a na vama je da procenite koliko bi ova reprezentacija mogla da postigne na Mundijalu. Da li bismo nadmašili uspeh Hrvata iz Rusije i osvojili trofej?

16:15

Podrška za Srbiju!

Cela država jedva čeka početak Mundijala, a za reprezentaciju Srbije navijaće i ljudi sa drugih krajeva sveta. Pre nekoliko dana oglasili su se Italijani jer je u našem timu mnogo igrača iz Serije A, a posebnu pažnju privukla je devojka iz Albanije! Ona na društvenim mrežama pruža podršku Srbiji, zbog čega je morala da zaključa komentare ispod objava!

Kritičarima je odgovorila pokazivanjem srednjeg prsta, a za Srbiju navija zbog dečka!

16:10

Trening u Bahreinu!

Ovako je izgledao trening koji su reprezentativci Srbije odradili u Bahreinu, pred jedini pripremni meč koji imaju za Katar!

16:05

Protivnik Srbije!

Fudbalska reprezentacija Bahreina nije previše poznata ljubiteljima sporta u Srbiji. Oni su trenutno 85. tim na FIFA rang listi, a u trenutnom sastavu nalaze se samo dvojica fudbalera koji ne igraju u domaćem prvenstvu - jedan je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a drugi u Indoneziji!

Pre dva dana selekcija Bahreina igrala je prijateljsku susret protiv Kanade i uspela da iznenadi učesnika Mundijala (2:2), dok njihovi rezultati u prethodnom periodu nisu tako dobri. Početkom septembar poraženi su od Paname (2:0) i Zelenortskih Ostrva (1:0).

16:00

Trojica propuštaju meč!

Kao što je selektor Stojković i najavio, trojica fudbalera Srbije nisu u konkurenciji za ovaj susret. Slobodan dan imaju Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Saša Lukić, a nadamo se da će svi biti spremni za Katar, 24. novembar i meč protiv Brazila, naš prvi na Svetskom prvenstvu.

15:55

Pogledajte bazu Srbije!

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon meča protiv Bahreina odlazi u Dohu, gde će biti smeštena tokom Svetskog prvenstva. Naš nacionalni tim biće smešten u luksuznom hotelu na samoj obali, na nekoliko minuta hoda od stadiona "974" - mesta na kojem ćemo igrati protiv Švajcarske.

Već je poznato i da će se reprezentacija za mečeve pripremati na terenima Al Arabija, koji su od hotela udaljeni oko sedam kilometara. Sa druge strane, do jednog od stadiona mogu i pešaka. Pogledajte hotel našeg tima:

Pogledajte i kako izgleda stadion koji se nalazi u neposrednoj blizini, a napravljen je od ogromnih kontejnera koji se koriste na brodovima za prevoz tereta.

15:45

Rezervisti!

Na klupi za rezervne igrače danas se nalaze: Dmitrović, Rajković, Eraković, Veljković, Maksimović, Radonjić, Babić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović i Grujić!

15:40

SASTAV!

Dragan Stojković je izabrao, na poslednjem meču reprezentacije Srbije pred Svetsko prvenstvo startnu postavu čine:

V. Milinković-Savić - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović - S. Milinković-Savić, Tadić - Jović

15:35

Stadion!

Reprezentacija Bahreina ugostiće Srbiju na svom Nacionalnom stadionu, zdanju izgrađenom 1981. godine i otvorenom godinu dana kasnije. Tada je njegova izgradnja koštala 152 miliona dolara, a poslednji put je stadion rekonstruisan 2012. godine. Pored reprezentacije Bahreina ovo je dom i dva kluba iz te zemlje.

15:30

Bedž na reveru!

Srpski fudbaleri su na odelima koja su imali obučena na letu za Bahrein imali jedan zanimljiv detalj. Na reveru njihovog odela nalazio se bedž - mala zastava Srbije koja pokazuje čije će boje braniti u Kataru!

15:20

Trening u Srbiji!

Ovako je izgledao jedini trening koji je reprezentacija Srbije :

15:05

Ovako je Srbija otputovala u Bahrein!

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je iz Stare Pazove za Bahrein, a moramo primetiti da su reprezentativci bili fantastično obučeni tom prilikom. Pogledajte detalje pre ulaska u avion.

14:50

Piksijev spektakl!

Tokom prethodnih dana, Dragan Stojković Piksi dva puta je napravio spektakl na treninzima nacionalnog tima!

Prvi put to se desilo u Staroj Pazovi, kada je "pecnuo" Dušana Vlahovića i Juventus, što je naišlo na smeh okupljenih novinara...

Pogledajte

00:16
Piksi se šali na račun vlahovića
Izvor: MONDO/Uroš Arsić
Izvor: MONDO/Uroš Arsić

...a drugi put tokom treninga reprezentacije Srbije u Bahreinu, kada mu je dosadilo da bude u hotelima i avionima. Nedostajao je majstoru fudbala travnati tepih na kojem ože da se rastrči!

14:35

Aleksandra Prijović!

Prethodnih godina je član nacionalnog tima Srbije bio Aleksandar Prijović, a na poslednjem obraćanju pred put u Aziju citirana je Aleksandra Prijović! Popularna pevačica, odnosno njen stih "Nije kome je rečeno nego kome suđeno je" našao je put do navijača srpskog tima kroz obraćanje selektora!

14:20

Prisetite se selektorove konfernecije!

Pre nego što je reprezentacije Srbije krenula na put ka Kataru, uz usputnu stanicu u Bahreinu - Piksi je govorio o Aleksandru Mitroviću, Švajcarskoj, Mundijalu...

14:05

Sve što treba da znate!

Detaljan vodič o meču koji će Srbija odigrati u Bahreinu donosi vam informacije o tome koga danas nećemo videti na terenu, kako je prošao poslednji trening pred meč i gde je prenos meča. Naravno, tekstualni prenos pratite uz MODNO!

13:55

Zlatni "orlići"!

Na psisku za Katar nalazi se čak osam fudbalera koji su 2015. godine postali Svetski šampioni do 20 godina na Novom Zelandu. U timu Veljka Paunovića koji je savladao Brazil nakon produžetaka i tako se popeo na krov sveta nalazili su se Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Srđan Babić, Miloš Veljković, Andrija Živković, Marko Grujić, Nemanja Maksimović i Sergej Milinković-Savić.

Treba napomenuti da je deo ove generacije i Luka Jović koji nije putovao na turnir zbog povrede koju je Crvena zvezda prijavila selektoru, dok je Aleksandar Mitrović dve godine ranije bio deo Drulovićevih "orlića" koji su osvojili Evropsko prvenstvo do 19 godina!

13:40

Sastav selektora Stojkovića!

Na konferenciji za medije održanoj 11. novembra Dragan Stojković je saopštio na kojih 26 fudbalera računa za Svetsko prvenstvo. Ovo je njegov spisak:

  • Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka) i Vanja Milinković Savić (Torino)
  • Odbrana: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder), Filip Mladenović (Legija), Strahinja Eraković (Crvena zvezda) i Srđan Babić (Almerija).
  • Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović, Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK) i Darko Lazović (Verona).
  • Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Filip Đuričić (Sampdorija), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino).
13:25

Dobar dan!

Fudbaleri Srbije danas će u Bahreinu odigrati poslednju prijateljsku utakmicu protiv domaće selekcije, a to će biti poslednji meč na kojem Dragan Stojković može da vidi u kakvoj su formi igrači koje je poveo na Mundijal. Susret reprezentacija Bahreina i Srbije igra se od 16:30, a tekstualni prenos pratite na sajtu MONDO!

UKRATKO

  • Srbija - Bahrein 5:1
  • Generalna proba uspjela
  • Vlahović "riješio" meč
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije