• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri "padaju" od vrućine u Kataru: Ne mogu da izdrže ni treninge, guraju glave u ventilatore! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Kako će da igraju prvenstvo ako ne mogu da izdrže jedan trening po ovoj vrućini?

 Vrućine stvaraju problem fudbalerima u Kataru Izvor: reddit/Wangtawang

Već u nedjelju počinje Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Kataru, a zbog odlaska najbitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu na ovakvu lokaciju umjesto između dvije sezone Mundijal se igra usred takmičarske godine. U subotu je u Dohi bio izmjeren 31 stepen celzijusa, uz jako suvo vrijeme i ni dašak vjetra, a to fudbaleri već osjećaju na svojoj koži!

Procurili su snimci sa treninga nacionalnog tima Engleske, a ostvrski fudbaleri mnogo više naviknuti na kišu, tmurno vrijeme i hladnoću jedva su izdržali trening po dolasku u Katar. Na snimku se jasno vidjelo da je sve to najteže palo Džudu Belingemu, jednom od najboljih fudbalera Sautgejtovog tima.

Englezi su znali šta ih čeka u Kataru, pa su pored terena stavili ogromne ventilatore koju su uz strujanje vazduha koristili i vodu da rashlade fudbalere, a Belingem je tokom treninga bukvalno trčao i stavljao glavu na ventilator kako bi došao sebi. Pogledajte kako je to izgledalo:

 Naravno, nije on jedini imao problema. Dotrčavali su redom fudbaleri do sprava za rashlađivanje, a djelovalo je da su se najviše mučili Trent Aleksander-Arnold, Kalum Vilson i Mejson Maunt. 

Postavlja se pitanje kako će fudbaleri moći da izdrže cijele utakmice i to u turnirskom sistemu sa po dva ili tri dana razmaka između mečeva kada i rutinski treninzi po ovakvom vremenu predstavljaju problem. Zbog toga odluka da se u Kataru na spiskovima nacionalnih timova nađe po 26, a ne dosadašnjih 23 igrača, djeluje odlično. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC