• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA naredila - Tadić mora da nosi ovakve kapitenske trake: Svaki meč će igrati sa porukom na ruci!

Autor Haris Krhalić

Dušan Tadić, kao i svi ostali kapiteni na Svjetskom prvenstvu, moraće da nosi specijalno dizajnirane kapitenske trake.

 Kapitenske trake na Svjetskom prvenstvu u Kataru Izvor: MN PRESS

FIFA je dan pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru otkrila kako će na izgledati kapitenske trake timova na Mundijalu. Zajedno sa Ujedinjenim nacijama napravljen je program kako bi kapitenske trake nosile posebne poruke tokom takmičenja.

Mnogo je bilo priče da li će se nositi kapitenske trake duginih boja, a sada FIFA najavljuje da će "kampanja njegovati moć fudbala da pozitivne poruke prenese globalno". Poruke će promovisati zdrav život, zajedništvo, a takođe biće tu poruka protiv diskriminacije.

"Ove kampanje su uzele u obzir povratnu reakciju koju smo dobili od svih članica FIFA i probaćemo da promijenimo svijet na bolje. U svakoj rundi će mečevi biti povezani sa jednom od kampanja, a poruke će timovi pružati preko kapitenskih traka, ali one će biti prikazivane na LED ekranima na terenu, na zastavama na terenu..", navodi se u saopštenju FIFA.

Kampanje će biti sljedeće, u prvoj rundi grupne faze #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svijet), u drugoj #SaveThePlanet (Sačuvajmo planetu), u trećoj #ProtectChildren #ShareTheMeal (Zaštitimo djecu, Podijelimo obrok).

U osmini finala će takođe biti istaknute dvije poruke: #EducationForAll #FootballForSchools (Obrazovanje za sve i Fudbal za škole). U četvrtfinalu poruka će biti #NoDiscrimination (Bez diskriminacije), a u polufinalu poruke su #BeActive #BringTheMoves (Budi aktivan, Donesi pokret). 

U meču za treće mjesto poruka će biti jasna - #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svijet). Dakle o porukama podrške LGBT zajednici i duginim bojama nema riječi, ali će kapiteni morati da na trakama nose poruke koje je odredila FIFA. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC