• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Brazilu pred meč sa Srbijom - svi su bijesni zbog jednog igrača: To je šala i neukus, nikad nismo bili gori!

Autor Haris Krhalić

U Brazilu su svi bijesni na Titea zbog nekih odluka pred Mundijal u Kataru!

 Stanje u ekipi Brazila pred Mundijal Izvor: Profimedia

Brazil je već počeo pripreme za Svjetsko prvenstvo, meč sa Srbijom kojim otvaraju grupnu fazu je praktično iza ugla, a brazilska javnost se ne smiruje zbog izbora igrača selektora Titea. Izostavljanje Gabigola i Roberta Firmina je mnogima zasmetalo, ali s obzirom na fantastične napadačke opcije ovog tima ipak se Titeu to toliko ne zamjera.

Situacija sa odbranom je drugačija! Na lijevom boku Tite je pozvao Aleksa Sandra i Aleksa Teljesa, a na desnom Danila koji u Juventusu ove sezone igra kao štoper i Danija Alvesa koji je ušao u 40. godinu! 

Javnost je bijesna zbog tog poteza, pogotovo što je Brazil u prethodnim godinama imao fantastične opcije na beku, od Kafua i Robera Karlosa, preko Majkona, Marsela, pa i samog Alvesa u najboljim godinama. 

"Prvi put zemlja koja je dala najbolje bekove u istoriji fudbala ide na prvenstvo s jako slabim bekovima", napisao je poznati novinar Markos Učoa, a njegov kolega Renato Maurisio Prado bio je još oštriji: "Šala i neukus je pozivanje Danija Alvesa, taj potez ništa ne može da opravda!" Pogledajte kompletan spisak Brazila za Katar:

Poznati brazilski komentator Neto nazvao je pozivanje Danija Alvesa Titeovom sramotoj, a onda je jedva dočekao da poslije grubog starta iskusnog defanzivaca nad napadačem Pedrom.

"A onda se ovo dešava? Ovo je totalni nedostatak poštovanja, a i kvaliteta! Morali su da odvedu Danija Alvesa na stranu i objasne mu kako stvari stoje poslije tog starta nad Pedrom, Ali fudbalski savez ga jednostavno voli i neće da uradi pravu stvar", rekao je Neto koji se očigledno nadao da će poslije tog starta Alves biti precrtan sa spiska!

Nekadašnji reprezentativac Brazila Valter Kasagrande se takođe javio i istakao da Alves nije smio da dobije poziv, a on vjeruje da je to zaslužio 33-godišnji desni bek Palmeirasa Markos Roča. "Čovek je došao u Sao Paulo i nije igrao. Otišao u Barselonu i nije igrao Evropu, a i u Pumasu je bio totalni promašaj. Markos Roča je morao da bude na njegovom mjestu."

Poziv igrača koji je 124 puta igrao za Brazil kritikovao je i vjerovatno najbolji desni bek u istoriji Brazila, Kafu. "Ja bih na desnog beka stavio Militaoa. Time bih ojačao odbranu, a napad ne bi puno ispaštao."

Sada ostaje da se vidi da li će ovakva reakcija javnosti negativno uticati na ekipu u Kataru, pogotovo za prvi meč koji Brazil 24. novembra igra sa Srbijom. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC