• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoze Mundijala (peti dan): Šta je ovo, neki sumnjaju u Piksijeve "orlove"?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nadamo se da će se ipak radovati polovina koja vjeruje u uspjeh selekcije Srbije.

 Mondo prognoze Mundijala - peti dan Izvor: Kurir Dado Đilas

Svjetsko prvenstvo u Kataru konačno počinje za Srbiju i njene navijače.

"Orlovi" će večeras od 20 časova igrati protiv najvećeg favorita za osvajanje “boginje”, selekcije Brazila kojoj svi daju ogromne šanse, dok Srbiji ostavljaju tek 0,99 odsto.

Nakon dana u kojem smo bili prilično uspješni sa prognozama, a Dragan uspio da pogodi i jedan tačan rezultat, nadamo se da danas nećemo sve pogađati.

Razlog je to što su neki, čak trojica od šestorice MONDO prognozera, tipovali na Brazil, ne osvrćući se previse na činjenicu da bi Luka Jović, prema tvrdnjama španskih novinara, mogao da bude Piksijev adut, pa ni na to da će “orlovima” podršku sa tribina pružiti i Milan Borjan, golman reprezentacije Kanade i Crvene zvezde.

Prilično podijeljena mišljenja bila su i oko ostalih današnjih parova, a najveći konsenzus vlada o pobjedi Portugala nad Ganom, iako i tu ima onih koji sumnjaju u uspjeh Kristijana Ronalda i drugova.

DRAGAN

"U duelu dvije izjednačene ekipe, koje će se Srbijom boriti za drugo mjesto u grupi, očekujem ''tvrdu'' utakmicu, bez pogodaka. Urugvaj će opravdati ulogu favorita u duelu sa Južnom Korejom, kao i Portugal protiv Gane, koji će do trijumfa stići na ''suvi'' kvalitet. Brazil je jedan od glavnih favorita za titulu i smatram da će nakon iscrpne borbe doći do pobjede nad Srbijom, koja će, istina, imati šta da kaže u ovom duelu".

HARIS

"Švajcarsku očekuje teška utakmica, ali razlika u kvaliteti je i više nego evidentna. Na ovom prvenstvu se to nije pokazalo presudnim, ali vjerujem da će evropska reprezentacija doći do "cijelog plijena". Urugvaj će biti favorit i u utakmicama protiv kvalitenijih ekipa od Južne Koreje dok Gana, po mom mišljenju, ne može ozbiljnije ugroziti Ronalda i društvo. U možda i najneizvjesnijoj utakmici danas blagu prednost dajem Brazilu, koji je svjestan svih kvaliteta Srbije pa će tako i odigrati danas".

BOJAN

"S obzirom da loše prognoze prethodnih dana, krenuo bih sa iznenađenjima. Često se desi da baš u trenutku kad pokušam s njima, favoriti kreću sa pobjedama, ali nema veze. Mislim da će Švajcarci u jednom tvrdom meču doći do pobjede i tako odmah na startu zakomplikovati stvari u grupi. Iako će mnogi tipovati na Urugvaj i Portugal, pokušaću sa iznenađenjima, odnosno tipovanjem da će Južna Koreja i Gana osvojiti po bod. Svakako najzanimljiviji meč dana je derbi Brazila i Srbije. Smatram da su Južnoamerikanci kvalitetniji i da će slaviti. Oko "orlova", čini mi se, digao se preveliki "hajp". Nadam se da im to neće biti preveliki teren. Volio bih da griješim, ali..."

NEBOJŠA

"Jutarnji meč uz kafu će biti okončan bez pobjednika iako Švajcarci imaju bolji tim na papiru. Urugvajci će s druge strane rutinski stići do pobjede, kao i Portugal, kao uvod u centralni dogadjaj dana meč Brazila i Srbije. Brazilci su u svakoj utakmici veliki favoriti pa i protiv Srbije, ali sve ono što je Piksijev tim napravio u posljednje vrijeme pokazuje da trijumf neće biti iznenađenje ni približno veliko kao što su to uradili Saudijci protiv Argentine. Poput duela u Lisabonu, Mitar ulazi s klupe u drugom poluvremenu i rješava utakmicu, a prvi gol daje Vlahović iz slobodnjaka".

ŽELJKO

"Kamerunci će pokvariti švajcarski sat i računanje rezultata u grupi i ostvariće se predviđanje neimenovanog Kamerunca da grupu prolaze Afrikanci i Srbija. Prednost Južnoamerikanaca u skoku i nesumnjiva želja u sudaru sa žilavom ekipom koja se poput Japanaca ne plaši i ne kalkuliše. S nadom da će peripetije oko Ronaldovog klupskog statusa doprinijeti nešto lošijoj igri, navijam za Ganu. Kako god pogledamo, navijački ili ne, izgleda da nema šanse da ova utakmica prođe bez golova".

GORAN

"Neka se iznenađenja nastave i danas, prije svega u našoj grupi. Švajcarci su favoriti, ali Kamerun ima par iskusnih kvalitetnih pojedinaca pa se nadam neriješenom rezultatu. Isti rezultat, za razliku od svojih pojedinih kolega kojima je važnije mjesto na nekoj prognozerskoj tabeli od „orlova“, prognoziram i na meču Brazila i Srbije. Korak dalje bio bi da kažem da SMS i Milenković pogađaju poslije kornera, ali ajde da ne pretjerujemo. : ) Portugal uz dosta muke pobjeđuje Ganu, a Urugvaj je uvijek simpatična reprezentacija".

Evo i kompletnih prognoza:

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC