• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču Srbija - Brazil: Sastavi timova, presedan sa sudijom, Piksijeva poruka i gdje je prenos!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20 časova igra meč sa Brazilom na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru, tj. grupe G u kojoj mi igramo. Ovo je sve što treba da znate o tom meču.

 Mundijal - Sve o meču Srbija - Brazil Izvor: MN PRESS

Ne pamti se kada je većom utakmicom počelo Svjetsko prvenstvo za srpski tim! Srbija će prvi meč na Mundijalu odigrati od 20 časova kada se sastaje sa najvećim favoritom za osvajanje turnira Brazilom. Vidjećemo i šta će prije toga biti na duelu Švajcarske i Kameruna, prvog meču grupe G.

Brazil je prije četiri godine u Rusiji pobijedio Srbiju i izbacio ju sa prvenstva, a sada djeluje da selekcija Dragana Stojkovića Piksija mnogo bolje izgleda nego 2018. godine. Svi su puni samopouzdanja, spremni, a djeluje da ima i kvalitetniji tim. 

Pred meč postoje određeni problemi sa sastavom, nisu svi 100 odsto spremni za ovaj meč, ali na utakmicama poput ove se stisnu zubi i igra se preko svojih mogućnosti!

KO IGRA? OVO JE NAJAVLJENO! 

Izvor: MN PRESS

Iako je selektor Stojković otkrio da Filip Kostić ima određene bolove, on je najavljen u startnih 11, baš kao i Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović koji su pred Mundijal imali određene probleme sa povredom. Očekuje se nastavak ideje o Gudelju na mestu štopera, a po bokovima osim Kostića očekujemo i Darka Lazovića, takođe izašlog iz povrede. 

U sredini će Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić držati igru Srbije, kao što smo i navikli u posljednje vrijeme, a iza napadačkog dvojca Vlahović-Mitrović komandovaće kapiten Dušan Tadić! Dakle, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Brazil: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Lazović, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić, Mitrović i Vlahović.

Što se tiče Brazila, oni planiraju da budu ultra ofanzivni, sa čak petoricom napadački nastrojenih igrača i samo Kazemirom iza njih. U odbrani se očekuju Danilo i Aleks Sandro po bokovima, gdje svi vide šansu Srbije! 

Ovo je projektovani tim Brazila koji očekuju tamošnji mediji za otvaranje Mundijala i meč sa Srbijom: Alison – Aleks Sandro, Tijago Silva, Markinjoš, Danilo – Kazemiro, Paketa – Rafinja, Nejmar, Vinisijus - Ričarlison.

PRESEDAN SA SUDIJOM! 

Izvor: MN PRESS

FIFA je donijela jako čudnu odluku kada je u pitanju sudija, jer je delegirala Alirezu Faganija, čoveka koji je i pre četiri godine sudio meč Srbija - Brazil. Tada su Brazilci pobedili sa 2:0 i "orlovi" su se vratili kući a ne pamtimo ga baš po dobrom.

Tada je proznao gol Brazila nakon faula iskusnog štopera Mirande nad Mitrovićem, što, sjećamo se, nije bila jedina sudijska odluka na štetu našeg tima. Protestovali su tada naši fudbaleri, ali bez uspjeha. To da isti sudija na dva prvenstva sudi isti meč se ne pamti, pa ćemo vidjeti da li će ovaj put biti bolji. 

PIKSIJEVA PORUKA! 

Izvor: Kurir Dado Đilas

Selektor Dragan Stojković Piksi nam je preneo četiri važne poruke pred ovaj meč, ali ubjedljivo najbitnija je ona da se mi ni Brazila niti bilo koga drugog ne plašimo. Igraćemo pametno, nećemo se "juriti" sa hitrim Brazilcima, ali nikome ne priznajemo da je bolji dok to ne dokaže na samom terenu.

"Rekli ste da četvorica napadača igraju protvi Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Vidite, Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svijetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svijetu ne plašimo - čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo", rekao je Stojković.

GDJE JE PRENOS!

Naravno, tekstualni prenos možete da pratite uz MONDO, a što se tiče TV kanala - BHT1 prenosi ovaj meč, od 20 časova.

Tekstualni prenos na MONDU kreće mnogo ranije i uživo ćemo pratite sve vezano za ovaj meč - izjave, promjene u sastavima, reakcije i najnovije vijesti. Srbija - Brazil, od 20 časova!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC