• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Portugal Urugvaj Svjetsko prvenstvo uživo
 Portugal Urugvaj Svjetsko prvenstvo uživo

Kristijano i Fernandeš srušili Urugvaj - Portugalci se crtaju na putu Srbije: Gol, prekid pa penal koji je sve riješio

Portugal je izborio plasman u osminu finala Mundijala, vrlo vjerovatno sa prve pozicije u grupi.

 Portugal Urugvaj Svjetsko prvenstvo uživo Izvor: Fonet/AP/Darko Bandić

Bruno Fernandeš sa dva gola srušio stameni Urugvaj, prvi gol bio je pripisan Ronaldu ali nakon pregledanja ustanovljeno je da Kristijano nije dotakao centaršut glavom i gol je pripisan Brunu. Drugi gol vidjeli smo na kraju utakmice kada je nakon gledanja snimka arbitar dosudio jedanaesterac, siguran je bio sa bijele tačke as Mančester Junajteda.

Brz i jak ritam utakmice u prvom poluvremenu, veliki broj faulova i duge lopte obilježile su ovaj period meča. Portugal je napadao, ali bolje šanse u prvom poluvremenu imao je Urugvaj preko sjajnog Rodriga Bentankura.Tri žuta kartona i povreda Nuna Mendeša najžnačajniji su događaji u prvih 45 minuta.

Nastavak igre krenuo je bolje za Portugalce koji su poveli već u 54. minutu nakon sjajnog centaršuta Bruna Fernandeša lopta nezgodno pada u peterac i vara golmana Urugvaja - 1:0. Na stadion Lusail odmah nakon prvog gola uletio je navijač koji je bio brzo izveden sa stadiona, a meč je nastavljen. Ostaje da vidimo kakve će mjere snositi u Kataru.

Nastavku utakmice obilježili su konstantni napadi Urugvaja i promašene velike prilike. Urugvajci su u 92. minutu bili kažnjeni za promašaje kada je poslije konsultacije sa VAR sobom sudija Fagani pokazao na bijelu tačku. Uspješno je šutirao Fernandeš i povisio rezultat na 2:0. Ovo je njegov drugi gol na utakmici.

Portugal je prvi u grupi H sa šest bodova, a sljedeću utakmicu igraju 2. decembra protiv Južne Koreje. Ovom pobjedom Portugal je osigurao osminu finala, podsjećamo da se prvi iz grupe H sastaje u nokaut fazi sa drugoplasiranom ekipom grupe G u kojoj se nalazi i Srbija.

21:55

KRAJ - 2:0 za Portugal

Posljednji meč današnjeg programa odigrale su reprezentacije Portugala i Urugvaja. Evropska selekcija je slavila rezultatom 2:0. Dva gola za "selesao" postigao je Bruno Fernandeš. Ne može se Portugal pohvaliti lepršavom igrom, ali na kraju upisuju tri boda i osiguravaju prvo mjesto u grupi.

21:51

92. minut - GOL

Pogađa sa bijele tačke Bruno Fernandeš.

21:50

Nesporazum

Igrači Portugala ne znaju ko će izvesti jedanaesterac, ipak je Bruno uzeo loptu.

21:49

90. minut - PENAL za Portugal

Nakon gledanja VARa iranski sudija pokazuje na bijelu tačku. Ronaldo nije u igri.

21:41

Ronaldo završio utakmicu

U 82. minutu Kristijano Ronaldo napušta teren, dobio je zaslužene ovacije i aplauze sa prepunog stadiona Lusail u Dohi. 

21:37

78. minut - Luiz Suarez je imao veliku šansu

Nakon samo nekoliko minuta što je ušao u igru Luis Suarez je promašio gol iz sjajne šanse. Nakon odbitka našao se sam ispred golmana, ali pucao je pored lijeve stative.

21:34

75. minut - Nemaju sreće Urugvajci

Kakva šansa za Maksija Gomeza, ali ovaj vrhunski šut sa više od 20 metara završava na stativi, Košta je bio već savladan. Urugvajci preuzimaju kontrolu i kreću svim silama u napad.

21:28

69. minut - Promjena

Utakmicu je završio Neveš, a u igru ulazi Rafael Leao. Portugal je krenuo po drugi gol na utakmici. Konkretna igra i čvrsta odbrana Portugalaca.

21:23

Uletio navijač

Na stadion Lusail uleteo je navijač sa LGBT zastavom, a na majici sa prednje strane mu je pisalo "SAVE UKRAINE" dok je na zadnjoj strani velikim slovima bio isppisan tekst "RESPECT FOR IRANIAN WOMAN", brzo je izveden sa stadiona. Ostaje da vidimo kakve će mjere snositi ovaj navijač.

Izvor: Profimedia

21:20

Da li je Ronaldo pipnuo loptu?

Vrhunski centaršut Bruna Fernandeša je završio u golu Urugvaja, gol je najprije pripisan Ronaldu, ali ipak je dokazano da je gol postigao vezni igrač Mančester junajteda.

21:12

54. minut - GOL 1:0 za Portugal

Ronaldo pogađa za 1:0 vodi Portugal, nakon vrhunskog centaršuta Kristijano je jedva dotakao loptu koja je prevarila golmana Urugvaja i ušla u gol.

21:09

50. minut - Povreda

Nakon Nuna Mendeša koji je u prvom poluvremenu zbog povrede morao da izađe, na travi Lusail stadiona ostao je i Neveš. Ipak nastavlja utakmicu igrač Vulverhemptona.

21:02

46. minut - Drugo poluvrijeme

Meč između Portugala i Urugvaja će biti nastavljen, a prvi napad u drugom poluvremenu imaće ekipa Portugala.

20:48

POLUVRIJEME

Brz i jak ritam utakmice u prvom poluvremenu, veliki broj faulova i duge lopte obilježile su ovaj dio igre - 0:0.

20:38

36. minut - Napada Urugvaj

Još jednom Rodrigo Bentankur šutira u golmana nakon solo prodora, odličan meč igra as Totenhema.

20:34

32. minut - Velika prilika

Sjajan solo prodor Bentankura, koji je loptu uzeo na polovini terena, a onda se vrhunskim driblinzima prošetao kroz odbranu Portugala. Ipak sjajna odbrana Košte - 0:0.

20:18

17. minut - Portugal napada

Portugal je bolji napada svim silama, utakmica izuzetno tvrda i gruba sa dosta faulova. Podsjećamo ove dvije ekipe su igrale 2018. kada je na Mundijalu u Rusiji Urugvaj eliminisao Portugal u osminifinala.

20:07

6. minut - Žuti karton

Nakon starta nad defanzivcem Portugala, Rodrigo Bentankur dobija prvi žuti karton na utakmici.

20:04

4. minut - Opasan napad

Prijete Portugalci nakon vrhunskog povratnog pasa Ronalda ramenom. Dominiraju duge lopte na startu meča.

19:58

1. minut - Krećemo

Posljednju utakmicu dana odigraće Portugal i Urugvaj, glavni arbitar meča biće iranac Alireza Fagani. Prvi napad na velelepnom stadionu imaće ekipa Urugvaja. 

19:49

Dolazak reprezentacija

Pogledajte ulazak Ronalda na stadion Lusail.

19:46

Uskoro Krećemo

Za 15 minuta počinje posljednja utakmica drugog kola. 

19:00

Sastavi

Urugvaj

18:58

Sastavi

Portugal

18:57

Pobjeda Brazila

Reprezentativci Brazila pobijedili su Švajcarsku sjajnim golom Kazemeira u 83. minutu i napravili veliku uslugu Srbiji koja će 2. decembra na stadionu 974 igrati za prolaz u nokaut fazu. Pobjeda nad Švajcarcima vjerovatno garantuje prolaz. 

17:55

Posljednje prvenstvo

Ovo je gotovo sigurno poslednje prvenstvo koje će igrati Kristijano Ronaldo i Luis Suarez. Zvijezde svjetskog fudbala su odigrale mnoge utakmice jedan protiv drugog u španskom i engleskom prvenstvu, a ovu će biti i posljednji meč na Mundijalima gdje će ukrstiti koplja.

17:46

Stadion

Utakmica će biti održana na stadionu Lusail koji ima kapacitet od 89.000 mjesta.

17:38

Mundijal u Rusiji 2018.

Reprezentacije koje danas pratimo od 20.00 odigrale su meč osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, tada je selekcija Urugvaja slavila rezultatom 2:1, a dvostruki strijelac za dvostrukog šampiona svijeta bio je Kavani koji je doživio povredu na tom meču.

17:32

Dobro došli

Posljednja utakmica drugog kola grupne faze biće odigrana na Lusail stadionu u Dohi, a odigraće je reprezentacije Portugala i Urugvaja. Pratite razvoj događaja uz MONDO.

UKRATKO

  • Kraj Portugal Urugvaj 2:0
  • Ronaldo servira osvetu za Rusiju
  • Kavani u prvoj postavi, nema Suareza
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije