• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci podnijeli tužbu protiv Juventusa: Italijanima prijeti izbacivanje iz Evrope!

Autor Dragan Šutvić

Španska liga prijavila je UEFA Juventus zbog kršenja fer-pleja, ovaj slavni torinski klub bi mogao biti izbačen iz Lige šampiona.

 juventus može da bude izbačen iz evrope  Izvor: Profimedia/Cristiano BARNI / ATP images

Primera je podnijela novu tužbu protiv Juventusa UEFA. U aprilu 2022. prvi put su tužili italijanski klub, kada je prijavljeno kršenje finansijskog fer-pleja, a sada su to ponovo učinili. Zahtijevaju da se hitno primijene sankcije na klub iz Torina, a pored njih prijavili u i Mančester Siti, kao i Pari Sen Žermen.

Nnovinar američkog "CBS" Ben Džejkobs otkriva da bi zbog toga Juventus mogao da bude izbačen iz Evrope ove sezone ili isključen iz Lige šampiona, ako je izbori, za narednu sezonu, jer to žele čelnici Primere. Sve ovo događa se poslije ostavki Andree Anjelija i Pavela Nedveda.

Konkretno, u žalbi se navodi da je "Juventus prijavio transfere iznad fer vrijednosti kao i niže troškove zaposlenih od stvarnih, što dovodi do kršenja UEFA zahtjeva za potpunu rentabilnost". Juventus je navodno sakrio i plate igrača, što je takođe imalo za cilj da dovede UEFA u zabludu za finansijski fer-plej.

Evropska kuća fudbala je do sada ostajala nijema na tužbe ove lige, a zanimljivo je da nema žalbi na španske klubove iako se Barselona nalazi u velikim finansijskim problemima, a nije malo kupovala ove sezone.

Torinski klub je u Ligi šampiona zauzeo treće mjesto u grpi H, a ispred njih našli su se Benfika i PSŽ što ih je automatski odvelo u Ligu Evrope. Žrijeb ih je u nokaut fazi poslao na francuski Nant i očekuje se da Juventus predvođen srpskim igračima Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem prođe dalje u ovom takmičenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC