• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o utakmici Srbija - Švajcarska: Kakve su kalkulacije, ko sudi i šta je Piksi spremio?

Autor Dragan Šutvić

Srbija od 20 časova igra ključni meč Svjetskog prvenstva u Kataru, a ovo je sve što treba da znate o toj utakmici!

 sve o utakmici srbija švajcarska  Izvor: MN PRESS

Srbija i Švajcarska se sastaju četiri godine nakon meča odigranog na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i opet je na talonu prolazak u nokaut fazu Mundijala. Sada je ovo posljednji meč gupne faze i situacija je takva da Švajcarci ipak imaju prednost.

Golom Brila Embola su pobedili Kamerun i došli do tri boda, dok je Srbija ispustila svoju prednost protiv selekcije iz Afrike i sada samo pobjeda vodi izabranike Dragana Stojkovića Piksija u drugi krug Mundijala.

Situacija je takva da Brazil ima šest, Švajcarska tri, a Srbija i Kamerun po bod. Kamerunci imaju malu šansu da prođu dalje, ali bi morali da pobijede Brazil, koji se sprema da ih savlada sa drugim timom. Ipak, vidjeli smo kako je Tunis šokirao Francusku koja je izašla sa rezervama.

Srbija brine o sebi i hoće da pobijedi, ali nije bez glavobolja. Ipak sa obe strane postoje određeni problemi kod sastavljanja tima.

KO FALI NAMA, A KO NJIMA?

Niko! Svi igrači oba tima su u kombinaciji za ovaj meč, ali je samo ogromno pitanje ko koliko može. Dragan Stojković Piksi ima osam, a Murat Jakin četiri rovita igrača.

Što se tiče Srbije najveći problem su štoperi i špicevi. Aleksandar Mitrović ne djeluje kao da je na 100 odsto, a Dušan Vlahović je zbog problema sa fizičkom spremom propustio prva dva meča. U odbrani su se na prošlom duelu na povrede požalili i Strahinja Pavlović i Miloš Veljković.

Švajcarce boli glava takođe što se tiče odbrane i napada. Jan Somer i Niko Elvedi su kao stubovi odbrane imali "burnu noć" zbog prehlade, dok su Đerdan Šaćiri i Noa Okafor bili povrijeđeni.

KO IGRA ZA SRBIJU?

Izvor: MN Press/Chosen11

Za sada je situacija takva da je sva prilika da ćemo vidjeti Srbiju sa dva špica! To je ono što navijači najviše vole, a i odbrane se muče kada moraju nazad da ostaju sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem. 

Nadamo se da su srpska dva sjajna napadača u punoj formi za ovaj meč. Mitrović je već dao gol na Mundijalu, ali želi još i vidjelo se koliko je "gladan" protiv Kameruna, dok o napadaču koga hoće Mančester junajted ne treba trošiti riječi.

Odbrana ne bi trebalo da se menja, u veznom redu očekujemo da Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić pokriju sve što treba, a od kapitena Dušana Tadića čekamo da pokaže svoju magiju!

Dakle, očekivani sastav Srbije za ovaj meč izgleda tačno ovako: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Mitrović i Vlahović.

KO SUDI?

Izvor: Profimedia

Feliksa Briha se sjećamo po zlu, a Švajcarci se sudije ovog meča sjećaju po dobru! Pravdu će dijeliti Argentinac Fernando Rapalini kome se štampa u Švajcarskoj itekako obradovala!

Oni ga se sjećaju jer je sudio meč Evropskog prvenstva Švajcarska – Francuska u kome su Švajcarci prošli dalje u četvrtfinale poslije penala. Bio je tada prvi Argentinac arbitar na Euru, a sada se nadamo da će biti pravičniji i bolji od Briha.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC