• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija žestoko OŠTEĆENA protiv Švajcarske! Čist PENAL niko nije vidio: Šta je gledao VAR? Evo šta kaže stručnjak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ponovo je donijeta pogrešna odluka na štetu srpske reprezentacije.

 Srbija oštećena za penal protiv Švajcarske Izvor: RTS/Screenshot

U još jednom bolnom i razočaravajućem porazu Srbije od Švajcarske (2:3) ponovo se potkrala krupna greška sudije koju niko nije primijetio! U pitanju je jedan duel srpskog napadača Aleksandra Mitrovića i švajcarskog defanzivca Fabijana Šara, u kojem ni glavni arbitar Fernando Rapalini, ni bilo ko u VAR sobi nije vidio da je Mitrov rival igrao rukom.

Radio-televizija Srbije pokazala je taj sporni trenutak i dovela u studio stručnjaka za VAR, sudiju Dalibora Đurđevića, koji je instruktor FIFA za VAR tehnologiju. I on je potvrdio da su "orlovi" opet oštećeni protiv Švajcarske, kao i 2018, kada njemački arbitar Feliks Brih nije dosudio čist penal - takođe na Mitroviću.

"Iskren da budem, to nismo primijetili jer su nas vjerovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka uticala, a iz drugog da je ruka promijenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće", rekao je Đurđević za RTS.

Pogledajte tu situaciju:

Izvor: RTS/Screenshot

Da li su "orlovi" igrali dobro u Kataru? Osam primljenih golova u tri utakmice neka bude odgovor. Ipak, ovaj trenutak mogao je da veoma utiče na tok meča odluke, u kojem je srpski tim "jurio" pobjedu za prvi plasman iz grupe na velikom takmičenju od 2000. godine. Nažalost, Švajcarska je pobijedila, a "orlovi" će u nedjelju kući.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC