• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Brazil Južna Koreja uživo prenos livestream osmina finala Svjetskog prvenstva
 Brazil Južna Koreja uživo prenos livestream osmina finala Svjetskog prvenstva

BRAZIL POKAZAO MOĆ - HRVATSKU ČEKA PAKAO! Nejmar i ekipa za pola sata deklasirali protivnika, pa "povukli" ručnu

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Brazil je ubjedljivo savladao Južnu Koreju i plasirao se u narednu fazu Mundijala, gdje će odmjeriti snage sa Hrvatskom!

 Brazil Južna Koreja uživo prenos livestream osmina finala Svjetskog prvenstva Izvor: Profimedia

Fudbaleri Brazila ubjedljivo su savladali Južnu Koreju rezultatom 4:1 i obezbijedili plasman u narednu fazu Mundijala. Sljedeći rival biće im Hrvatska, koja je poslije dramatične penal-serije uspjele da trijumfuje i izbori plasman među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Sve je počelo kao u snovima za Brazilce, poslije samo sedam minuta, Vinisijus Žunior se odlično snašao, poslije asistencije Nejmara i započeo seriju za 1:0. Poslije samo pet minuta je srušen Rišarlison u kazenom prostoru, pa su Brazilci imali priliku da dupliraju prednost. Odgovornost je preuzeo Nejmar, savladao je golmana Kima i prišao na samo gol od čuvenog Pelea, na vječnoj listi najboljih strijelaca Brazila.

Nije stao Brazil sa naletima, pa je Rišarlison u 29. minutu, poslije najljepše akcije na Svjetskom prvenstvu, donio i treći gol svojoj ekipi u prvom poluvremenu. Napadi su se ređali, a selektoru Južne Koreje nije bilo lako, nadali su se da će što prije doći pauza za poluvrijeme, ne bi li konsolidovali svoje redove. Opet su ih Brazilci "prevarili" pa je poslije sjajne asistencije Vinisijusa, fudbaler Vest Hema - Lukas Paketa pogodio u metu za 4:0.

Fudbaleri Južne Koreje izašli su motivisani na drugo poluvrijeme sa željom da ublaže ubjedljivu prednost Brazila. Imali su par ozbiljnih situacija, koje je čuvar mreže Liverpula Alison odlično odbranio. Međutim, igrao se 76. minut, kada je na loptu naletio Paik Seung Ho, i "probušio" gol Brazila. Zaslužili su Korejci da se časno oproste od Mundijala, ovim golom.

Do kraja meča, Tite je želio da sačuva svoje najbolje igrače za meč protiv Hrvatske, pa smo prisustvovali čudnoj sceni, kada je u 80. minutu izveo golmana Alisona, a umjesto njega je na teren ušao treći čuvar mreže Veverton. Sudija Klemen Turpan je poslije samo četiri minuta nadoknade svirao kraj i time je završena ova sjajna fudbalska predstava.

Možda će vas zanimati

21:55

KRAJ MEČA!

Brazil je pobedio sa 4:1 i obezbedio plasman u narednu fazu Mundijala. Tamo ih čeka Hrvatska!

21:51

NADOKNADA VREMENA!

Turpan je odlučio da će se igrati još četiri minuta.

21:50

89. minut - Bio je blizu Dani Alves

Martineli je kao na tacni asistirao ka Daniju Alvesu, koji makazicama pokušava, ali je izblokiran. Ostaje velika šteta, jer je ovo mogao da bude i njegov poslednji gol u dresu "selesao".

21:41

81. minut - TITE MENJA GOLMANA

Jedna ne tako česta situacija se upravo desila. Selektor Brazila je promenio Alisona, a šansu je dao najnepoznatijem članu svoje ekipe Vevertonu.

Pored Alisona izašao je i Nejmar, a na teren je ušao Rodrigo.

21:38

76. minut - PRELEP GOL KOREJE, SMANJUJU RAZLIKU 4:1

Bomba sa dvadesetak metara Paik Seung Hoa je završila iza leđa Alisona i Koreja smanjuje na 4:1. Veliko slavlje i na terenu, a i na tribinama!

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

21:29

68. minut - Alison spektakularno brani

Bio je ovo pravi rikošet pred Alisonovim golom, ali je sve to odbranio golman Liverpula. Tražili su Korejci penal, međutim posle provere VAR-a, neće biti ništa od toga.

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

21:23

63. minut - Opet Rapinja

Hoće Rapinja na svaki mogući način da postigne gol, ali mu se ne da. Sada već možemo reći da je golman Kim jedini razlog što prednost nije ubedljivija!

21:21

Brazilci gotovo sigurno idu na Hrvate!

Ako se ne desi neko istorijsko iznenađenje Brazilci će protiv Hrvata igrati u sledećoj fazi Mundijala. Biće to treći okršaj tih selekcija, a u dosadašnja dva slavio je "selesao".

Prvi meč je odigran 2006. bilo je 1:0, gol je postigao Kaka, dok su 2014. kao domaćini bili ubedljiviji, slavili su sa 3:1, a upravo je Nejmar postigao dva gola.

Pogledajte kako su Hrvati proslavili plasman dalje protiv Japana:

21:15

54. minut - Kim postaje heroj Južne Koreje

Rapinja se poigravao sa defanzivcima Koreje, "lomio" ih je, pa poslao udarac u dalji ugao golmana Kima, koji je vrhovima prstiju to odbranio. U nastavku akcije Vinisijus je šutirao malo pored gola, pa je još uvek 4:0!

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

21:13

POSLEDNJI MEČ PROTIV AZIJSKE SELEKCIJE!

Poslednji rival sa tog kontinenta Brazilcima je bila Severna Koreja, na Mundijalu održanom 2010. godine. Uspeo je "selesao" tada da slavi sa 2:1, a strelci su bili Elano i Maikon.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:07

47. minut - Velika prilika za Sona

Iskoristio je veliku grešku odbrane Brazila, najbolji fudbaler Južne Koreje i imao je izglednu situaciju, ali to brani Alison i bio je to samo korner.

Nastavljaju otvoreno i jedni i drugi u drugom delu, očigledno će ovde biti još pogodaka!

21:06

TEK ŠTO SU KRENULI SA CENTRA- ODMAH ŠANSA!

Igralo se tek par sekundi i odmah je Rapinja probio odbranu Koreje, ali je traljavo šutirao i ostaje 4:0!

21:03

POGLEDAJTE NEJMAROV GOL!

 Ovako je Nejmar pogodio sa bele tačke:

Nejmar
Izvor: YouTube/TV Arena sport

20:52

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 4:0 za Brazil!

Ovo je bila rapsodija igrača u žutim dresovima. Dominirali su u svim segmentima fudbalske igre i ako ovako nastave, biće ovo jedan od najtežih poraza u istoriji Južne Koreje.

Za sada su Kima savladali Vinisijus Žunior, Nejmar, Rišarlison i Paketa.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

20:49

48. minut - Još jedan veliki promašaj

Imao je Rišarlison autoput do gola Južne Koreje i baš kada je trebao da proigra Nejmara, bio je sebičan i šutirao, nakon čega je golman Kim uspeo da odbrani.

Da su malo ozbiljniji u završnici napada, Brazilci bi vodili još ubedljivije od 4:0!

Izvor: Profimedia

20:46

46. minut - Zamalo "petarda"

Opet su Brazilci pokazali sav svoj raskošan talenat, posle par lepih dodavanja u izglednoj šansi se našao Paketa. Čudan je ovo bio pokušaj fudbalera Vest Hema, pa je golman Kim odbranio i ostaje 4:0.

Sudija Turpan je produžio poluvreme za još pet minuta!

20:36

36. minut - DEBAKL U DOHI, 4:0 PAKETA!

Prelepo je Vinisius asistirao, poslao loptu u srce kaznenog prostora, a tamo je naleteo Paketa i rutinski poslao iza leđa golmana Južne Koreje.

Ni u najluđim snovima nisu očekivali fudbaleri Južne Koreje, da će posle 35 minuta gubiti sa 4:0!

Izvor: Profimedia

20:34

34. minut - Pokušaj Kazemira

Probao je Kazemiro sa 20ak metara, ali je lopta otišla pored gola. Poigravaju se u ovim momentima Brazilci sa svojim rivalima.

Atmosfera na tribinama je sjajna, a Brazilci u Kataru imaju možda i najveću podršku od svih selekcija.

Izvor: Anadolija/ Mustafa Yalcın

20:30

29. minut - NAJLEPŠI GOL NA PRVENSTVU, 3:0 ZA BRAZIL

Rišarlison je glavom "pimplovao" loptu i inicirao akciju, razmenili su par pasova Brazilci, pre nego što je upravo fudbaler Totenhema dobio pas od Tijaga Silve, kojim se ušetao u gol i savladao Kima. Na semaforu je 3:0!

Rišarlison postiže svoj treći gol na Mundijalu!

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

20:26

26. minut - Preterao je Nejmar

Fudbaler PSŽ-a je sam "vukao" loptu, imao je i dva sama saigrača, ali je na kraju od svega dobio korner, nakon kog se ništa nije desilo.

Rutinski "selesao" napada, deluje da žele još golova u mreži Koreje!

Izvor: Profimedia

20:17

17. minut - Lep pokušaj Koreje

Probao je Hvang sa skoro 30 metara, ali je Alison to fenomenalno skinuo. Ostaje 2:0!

20:13

12. minut - NEJMAROV 76 GOL ZA BRAZIL - 2:0

Rutinski je izveo ovaj penal sjajni Nejmar i njegova selekcija vodi 2:0, posle samo 13. minuta. Južnoj Koreji se sprema debakl.

Izvor: Profimedia

20:11

11. minut - Penal za Brazil

Naivna greška defanzivca Južne Koreje, koji je faulirao Rišarlisona i Nejmaru dao priliku da postigne još jedan gol protiv ovog rivala.

20:07

7. minut - Vodi BRAZIL 1:0, STRELAC JE VINISIUS ŽUNIOR!

Pukla je odbrana Koreje prelako. Odlično su probili Brazilci po desnoj strani, lopta je protutnjala kroz srce kaznenog prostora i na drugoj stativi se našao sam Vinisius Žunior i pogodio gol za 1:0!

Eksplodirao je stadion 974, koji je kao što je opšte poznato napravljen od delova brodskih kontejnera.

Izvor: Profimedia

20:03

Nejmar tri gola protiv Južne Koreje!

Nejmaru je ovo treći meč protiv Južne Koreje, a do sada je već postigao tri gola. Prvi još 2013. u pobedi 2:0, a dva gola je postigao i u junu ove godine, kada je Brazil slavio sa 5:1!

Izvor: Profimedia

20:00

POČINJEMO!

Klemon Turpan je dao znak za početak meča, prvi napad će imati Južna Koreja!

19:50

Prva utakmica današnjeg programa

Hrvatska je uspela posle penala da izbaci Japan! 

U regularnom delu je bilo 1:1, dok su "vatreni" u penal seriji slavili 3:1, a predvodio ih je sjajni čuvar mreže Dinama iz Zagreba - Dominik Livaković! Pobednik duela Brazil - Južna Koreja, će baš na megdan Hrvatskoj.

Pogledajte kako je izgledao meč Hrvatska - Japan:

19:40

Brazil - osvajač grupe G

Fudbaleri Brazila su savladali Srbiju na otvaranju Svetskog prvenstva rezultatom 2:0. Nakon toga su bili bolji i od Švajracarske 1:0, dok su poraženi od Kameruna isto minimunalni rezultatom 1:0.

Pogledajte kako je to bilo na meču Brazil - Srbija:

19:30

Istorija

Biće ovo osmi duel ovih selekcija, za sada je Brazil slavio šest puta, jednom Koreja i nije bilo nerešenih ishoda.

Zanimljivo da su svi mečevi odigrani u sklopu prijateljskih okršaja, a prvi put su se sastali sada već davne 1995. i pobedio je Brazil sa 1:0. Jedina pobeda Koreje je zabeležena 1999. godine minimalnim rezultatom 1:0!

19:20

Sastav Južne Koreje

Selektor Južne Koreje Bento je izveo sledeće igrače na megdan Brazilu.

JUŽNA KOREJA: Kim Sjung Gju, Kim Mon, Kim Min, Kim Jong, Kim Jin, Li Djaje, Jung Vo, Hvang In, Hvang He, Čo Gue, Song Heung (C)

Najviše pažnje u redovima ove selekcije će sigurno privući fudbaler Totenhema Song Heung Min.

19:10

Sastav Brazila!

Ono što je navijače Brazila najviše interesovalo, da li će se u startnih 11 naći Nejmar i to se desilo. Napašće Tite svim snagama Korejce.

BRAZIL: Alison, Danilo, Markinjos, Tijago Silva (C), Eder Militao, Kazemiro, Paketa, Nejmar, Rapinja, Vinisius Žunior, Rišarlison

UKRATKO

  • Brazil - Južna Koreja 4:1
  • Pobednik će se sastati sa Hrvatskom
  • Povratak Nejmara u tim
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije