• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska je velika ekipa! I kad nema Modrića, nema problema: Zlatko Dalić napravio ČUDAN potez, ali je opet pogodio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatska je eliminisala Japan na penale, a selektor Zlatko Dalić napravio je potez koji se ne viđa često. I ponovo je bio u pravu.

 Zlatko Dalić napravio prave izmjene Izvor: Profimedia

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić postupio je hrabro u toku utakmice osmine finala protiv Japana, izveo je poslije samo devet minuta prvog produžetka vjerovatno umorne asove - Luku Modrića, Matea Kovačića, Andreja Kramarića i vjerovao je da će 11 koji su bili na terenu do kraja uraditi šta je potrebno za pobjedu. I tako je i bilo.

Hrvatska, aktuelni vicešampion svijeta, mirno je došla do penala i u njima je golman Dinama iz Zagreba Dominik Livaković zablistao. "Skinuo" je čak tri šuta Japanaca sa "bijele tačke", nije odbranio samo udarac bivšeg napadača Partizana Takume Asana. To je bilo dovoljno da uvede ekipu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Brazil - Južna Koreja.

Hrvatska je ponovo pokazala niz vrlina i nastavila da pobjeđuje kao u Rusiji 2018, gdje je dva puta slavila na penale (u 1/8 i 1/4 finala), a onda je u polufinalu slavila poslije produžetaka protiv Engleske. Na isti način počela je eliminacije i u Kataru, u prvoj utakmici turnira koja je završena tek poslije dodatnih pola sata igre.

U tom periodu, poslije predviđenih 90 minuta, sa klupe su ušli Lovro Majer, Mislav Oršić, Marko Livaja i Nikola Vlašić, koji je bio strijelac u prvoj penal-seriji. Takođe, mnogi su primijetili da je selektor Dalić napravio i neuobičajen potez, jer je Antu Budimira, napadača Osasune, uveo u igru u 62. minutu utakmice umjesto Brune Petkovića, a onda je shvatio da mu je potrebno nešto drugo, pa ga je izveo, da bi na početku drugog produžetka uveo Livaju.

Jako važno - ni kod Modrića, ni kod Kovačića, a ni kod Budimira nije mogla da se primijeti reakcija kojom će pokazati nezadovoljstvo ili neslaganje sa odlukom selektora. Dalić je sve vrijeme znao šta radi i to mu je ponovo donijelo uspjeh. Japan je odigrao furiozno u momentima prvog dijela meča, Hrvatska je to izdržala, pa se nije slomila ni poslije gola protivnika za 1:0 u 43. minutu, a onda je preuzela kontrolu i demonstrirala kako igra i izgleda velika ekipa. Pogledajte kako je slavila poslje penala:

Hrvatska Japan penali
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC