• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko danas igra na Svjetskom prvenstvu: Svi čekaju Ronalda i svjetske šampione, a navijaju za najveći hit prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Drugi dan četvrtfinala Svjetskog prvenstva donosi nam dva fenomenalna meča.

 četvrtfinale mundijala 2022 maroko portugal francuska engleska  Izvor: Fonet/AP/Petr David Josek

Sve smo bliže finišu Svjetskog prvenstva u fudbalu, a u subotu ćemo imati posljednji dan u kome će se igrati dvije utakmice. Nakon spektakularnih uvodnih četvrtfinala u kojima su Argentina i Hrvatska uspjele da tek nakon 120 minuta fudbala i penala prođu dalje, čekaju nas dva meča koja takođe obećavaju. 

Gledaćemo jedan pravi fudbalski klasik, kao u slučaju meča Argentina - Holandija, kao i jedan meč u kome će gotovo cijeli svijet navijati za autsajdera koji je oduševio na Mundijalu.

Takođe velika će tema biti Kristijano Ronaldo i njegov odnos sa reprezentacijom i sa selektorom Fernandom Santošom. Vidjeli smo kako igra Portugal bez njega, a sada ćemo vidjeti da li će selektor imati hrabrosti da ga ponovo ostavi na klupi. 

MAROKO - PORTUGAL (16:00)

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Kada je Maroko odigrao 0:0 sa Hrvatskom u prvom kolu Mundijala mnogi su kritikovali "vatrene" za jako loš nastup. Ispostavilo se da su odigrali jako dobro jer su u narednim mečevima grupe Kanada i Belgija izgubile od Regrauijevog tima. 

Hakim Ziješ, Jasin Bono, Ašraf Hakimi, Nusair Mazraui, Jusef En Nesiri i drugovi igraju jako disciplinovano, zna se tačno ko šta radi i vidi se da im je promjena selektora pred Svetsko prvenstvo prijala. Nakon Španije probaće da iznenade Portugal, koji ima mnogo problema. 

Bili su Portugalci prvi u grupi, zatim su razbili Švajcarsku sa 6:1 u osmini finala, ali cijelu atmosferu je pokvario Kristijano Ronaldo time što je navodno htio da ode iz Katara nakon što je ostavljen na klupi u korist mladog Gonsala Ramoša koji je dao tri gola u meču osmine finala. 

Sada sve zanima da li će Kristijano početi meč, da li će u slučaju da mu Santoš saopšti da ne igra biti na klupi ili će možda otići iz Katara? Ostaje da se vidi!

ENGLESKA - FRANCUSKA (20:00)

Izvor: Alessandra Tarantino/AP

E, ovo je već klasik! I to ne samo po tome što se sastaju dvije velike fudbalske zemlje već i po trenutnoj formi. Geret Sautgejt je sa Engleskom stigao do polufinala Mundijala u Rusiji, a sada hoće makar korak više, dok Francuzi brane titulu.

U grupi su oba tima blistala, a onda su rutinski završili posao u osmini finala, Englezi protiv Senegala 3:0, a Francuzi u meču sa Poljskom 3:1. Iako bez Karima Benzeme, Pola Pogbe i N'Goloa Kantea između ostalih "trikolori" su za sada djelovali kao prvi favoriti turnira, ali realno tek sada im na noge dolazi ozbiljan rival. 

Englezi su razočarali samo kada su odigrali uspavanku 0:0 protiv Sjedinjenih Američkih Država, a u svim ostalim mečevima su bili dominantni i sada se čeka da se vidi mogu li da igraju na pravom nivou protiv ovako moćnog protivika. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC