• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević poslao Žirua u drugu ligu - Francuz mu se "osvetio" rekordom!

Autor Dragan Šutvić

Mehmed Baždarević nije baš najbolje procijenio.

 baždarević poslao žirua u drugu ligu  Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın/Mondo

Nema Karima Benzeme u timu Francuske, ali nema brige zbog toga, Francuzi imaju svog rekordera! U pitanju je iskusni napadač Olivije Žiru koji je na ovom Svjetskom prvenstvu postao rekorder po broju golova u nacionalnom timu. Došao je na Mundijal sa dva gola manje od Tjerija Anrija, a pošto je dao dva gola Australiji i jedan Poljskoj prestigao je legendu Arsenala i sada je prvi na vječnoj listi. 

Ipak za razliku od svojih saigrača, on nije uvijek smatran za velikog talenta i uglavnom je samo velikim radom došao do sjajne karijere koju ima. Brojni treneri nisu vjerovali u njega, a jedan od njih nam je dobro poznat! 

U pitanju je Mehmed Baždarević! On je 2008. godine vodio Grenobl i tada je otjerao iz kluba Žirua i za "Mond" rekao da tada mladi napadač "ne može da igra na elitnom nivou"! Prvo je Žiru pozajmljen Istru u trećoj ligi gdje je u sezoni 2007/08 dao 14 golova, a zatim je prodat u Tur. 

U ovom drugoligašu proveo je dvije sezone, a u drugoj je nakon 21 gola počeo njegov sjajni uspon. Prešao je u Monpelje, zaigrao Ligu 1, u prvoj sezoni dao 12 golova i završio na sredini tabele, a već u drugoj je sa 21 golom doprinio pravom čudu, tituli šampiona Francuske! I tu počinje Žiruova karijera za koju sada već svi znaju.

Igrao je za Arsenal i Čelsi pa je prešao u Milan i osvojio Seriju A! Osvojio je Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu 1, četiri FA kupa, Svketsko prvenstvo sa Francuskom i postao najbolji strijelac u istoriji reprezentacije. Nije loše za nekog ko "ne može da igra na elitnom nivou". 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC