• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo u trećoj ligi, a sada je rekorder svjetskog šampiona! Bio potpuni anonimus, postao najveći golgeter!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatan uspjeh momka kome je malo ko predviđao ovakvu karijeru!

 Olivije Žiru srušio rekord Izvor: Profimedia

Golom protiv Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva, čudesni francuski napadač Olivije Žiru (36) postao je najbolji strijelac u istoriji svoje reprezentacije. Savladao je Vojćeha Ščensnog i prestigao na "vječnoj listi" legendarnog Tijerija Anrija. U svojoj 117. utakmici za "trikolore" postigao je čak 52. gol. A ko je mogao da pretpostavi da će postati legenda kada je počeo karijeru, prije 18 godina?

Žiru je ponikao u Grenoblu i u njemu je 2005. postao profesionalac, mada je prvu sezonu proveo u petoj ligi, među amaterima, što je bilo očekivano za praktično omladinca. Ipak, i poslije toga je uvijek išao dužim putem do uspjeha, jer je sezonu 2007/08 proveo u Istru, u trećoj ligi, u kojoj je postigao 14 golova.

I nakon toga je trebalo vremena velikim klubovima da otkriju njegov talenat, pa je 2008. prešao u drugoligaša, Tur, gdje ga je vidio Monpelje i kupio za dva miliona evra. Tek nakon te epizode, u julu 2010, Žiru je definitivno završio sa niželigaškim fudbalom i došao na veliku scenu. Zablistao je u novom klubu, 2012. prešao u Arsenal i nakon toga su svi mogli da vide o kakvom se talentu radi.

Ono što posebno impresionira kod njega je što djeluje da je iz godine u godinu sve bolji, što je dokazao i u Milanu, kada je dao važnih 11 golova u šampionskoj sezoni rosonera. U istom ritmu je nastavio i ove sezone, postizao je akrobatske golove pred Mundijal, a onda je otišao u Katar da piše istoriju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC