• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidan mora da čeka, Dešan će juriti pehare: Uradio je to kao igrač, sad kao trener hoće da objedini najveće trofeje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Didije Dešan ne planira nigdje da ide - hoće da osvoji sve!

 Didije Dešan ostaje selektor Francuske Izvor: Profimedia

Francuska je bez sedam velikih zvijezda stigla na Mundijal, a i dalje gazi! Četa selektora Didijea Dešana je nakon dramatične pobjede nad Engleskom u četvrtfinalu sada pred duelom sa najvećim hitom prvenstva Marokom. A prije te utakmice "Parisien" javlja da nema ništa od najavljenih promjena poslije Mundijala.

Šuškalo se da bi poslije Katara nacionalni tim Francuske mogao da preuzme Zinedin Zidan, ali će njegov saigrač iz zlatne generacije sa Mundijala 1998. godine Didije Dešan ostati na čelu tima bar do kraja Eura 2024.

Dešan je preuzeo reprezentaciju 2012. godine i u deset godina koliko ih vodi ima osvojenu svjetsku titulu 2018. godine u Rusiji, kao i uzetu Ligu nacija 2021. Na Evropskom prvenstvu je bio drugi 2016. godine i probaće da uradi ono što je uspio i kao igrač! 

Dok je bio "osigurač" u veznom redu "trikolora" osvojio je Svjetsko prvenstvo 1998. godine, pa Euro 2000. a sada pokušava da prvo uzme titulu šampiona svijeta u Kataru, pa da 2024. tome doda i pehar šampiona Starog kontinenta. 

Kao trener prve uspjehe je postigao sa Monakom 2003. godine kada je stigao do finala Lige šampiona koje je izgubio od Porta predvođenog Žozeom Murinjom, a zatim je Juventus u sezoni 2006/07 vratio iz Serije B u prvu ligu. Kao trener Olimpika iz Marseja osvojio je posljednju titulu ovog kluba u Ligi 1 2010. godine, a onda je preuzeo Francuze koje će voditi bar još dvije godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC