• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za tebe je Svjetsko prvenstvo završeno! Mesi napravio skandal, a FIFA sluša javnost - GOTOVO JE!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon što je Lionel Mesi podviknuo da je zgrožen suđenjem Laoza, FIFA je odlučila da precrta poznatog arbitra iz konkurencije za finale Svjetskog prvenstva.

 Antonio Mateu Laoz neće suditi finale Svjetskog prvenstva Izvor: Profimedia

Poznati španski arbitar Antonio Mateu Laoz (45) sigurno neće suditi u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, iako je bio jedan od glavnih kandidata uoči početka turnira. Laozu je "presudilo" četvrtfinale između Argentine i Holandije u kome je potpuno izgubio konce i kao i obično pokušao da bude glavno lice utakmice, a pošto su igrači dva tima - posebno Lionel Mesi - bili besni na njega FIFA je odlučila da ga pošalje kući u Španiju.

Laoz je tako definitivno "precrtan" za najvažniju utakmicu godine i tu se još jednom pokazalo kakav uticaj na delegiranje sudija ima javno mnjenje, na koje lako mogu da utiču vrhunski fudbaleri, ali istini za volju Laoz se zaista nije proslavio u najtežoj utakmici četvrtfinala koju je umalo i pokvario.

Na kraju je pokazao čak 13 žutih kartona, na kraju isključio i Damfrisa zbog nesportskog ponašanja kada se meč završio, dok je gnjev navukao time što je ignorisao sukobe na terenu i dozvolio da se situacija "zakuva".

Laoz inače važi za sudiju koji voli da bude "iznad igrača i utakmice", često privlači pažnju na sebe i to mu navijači najčešće zameraju, a Lionel Mesi ga ne voli još iz perioda dok je igrao za Barselonu. "Šuškalo se" da je Laoz navijač Real Madrida i da zbog toga nije u dobrim odnosima sa Mesijem, pa je Argentinac posebno bio bijesan kada je čuo da ga je FIFA delegirala kao glavnog arbitra za susret sa Holanđanima.

"Ovaj meč nije trebalo ovako da se završi. Ne želim da pričam o sudijama jer će da me kazne, ali ljudi su vidjeli šta se desilo. Plašili smo se ovoga prije meča jer znamo ko je on. Mislim da FIFA mora da pregleda ovo, ne možete ovakvog sudiju stavljati da sudi ovako velike mečeve", rekao je bijesni Mesi, dok je još oštriji bio njegov saigrač Emilijano Martinez.

Uoči meča sa Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, golman Argentine će strijepiti zbog potencijalnih sankcija, ne samo zbog riječi koje je uputio Laozu, nego i Van Galu, selektoru Holandije koga je žestoko opsovao. Ali, dok ove riječi još mogu da se "sakriju", intervju je obišao planetu: "On je ubjedljivo najgori sudija na Svjetskom prvenstvu. Produžio je drugo poluvrijeme 10 minuta jer je htio da oni izjednače".

Anketa

Ko osvaja Svetsko prvenstvo u Kataru?

  • Hrvatska

    25.82% (47)

  • Argentina

    24.18% (44)

  • Maroko

    14.84% (27)

  • Francuska

    35.16% (64)

Ko osvaja Svetsko prvenstvo u Kataru?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC