• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni trener preuzima Brazil? Imaju najveće zvijezde na svijetu, a nemaju tim - zato zovu legendu!

Autor Haris Krhalić

Čelnici Fudbalskog saveza Brazila označili su čuvenog Pepa Gvardiola kao prvu metu za novog selektora!

 Pep Gvardiola bi mogao preuzeti Brazil Izvor: Profimedia/Nigel Keene/ProSportsImages/DPPI

Poslije još jednog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu i ispadanju od Hrvatske u četvrtfinalu, postalo je jasno da Tite neće ostati na klupi te selekcije. Vrlo brzo se pojavila informacija da čelnici Fudbalskog saveza Brazila žele da privole slavnog Pepa Gvardiolu da dođe u Južnu Ameriku i preuzme kormilo najtrofejnije svjetske reprezentacije. Zanimljivo da se ova mogućnost najavljivala i prije Svjetskog prvenstva, a sada postaje sve izglednija.

U prošlosti su na klupi Brazila sjedili uglavnom domaći trener, međutim predsjednik Fudbalskog saveza Ednaldo Rodrigez želi da dovede najboljeg mogućeg trenera, ne bi li konačno došli do trofeja, koji im fali još od 2002 godine. Prvi kandidat ambicioznog funkcionera je definitivno Gvardiola, a u redu stoje i čekaju svoju šansu imena poput Žuninja, Abela Fereire, Rožeria Cenija, Horhea Sampaolija...

Gvardiola je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Barselonu B, Barselonu, Bajern i Mančester Siti na čijoj klupi i trenutno sjedi. Pored svih trofeja u domaćim šampionatima i Ligi Šampiona, on je u tri navrata osvojio i Svjetsko prvenstvo za klubove. To se desilo 2009. i 2011. sa Barselonom i 2013. sa bavarskim klubom, pa bi sigurno imao motiv više da svoju bogatu riznicu dopuni i najvažnijim trofejom u svijetu fudbala.

Brazil je još jednom razočarao svoje navijače na planetarnoj smotri fudbala, ispadanjem u četvrtfinalu. Posljednji put su šampioni svijeta bili 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a od tada imaju četiri ispadanja u četvrtfinalu i jedno četvrto mjesto 2014. godne kada su i bili domaćini. Tokom bogate istorije "selesao" je pet puta bio prvak svijeta, što ga još uvijek čini najtrofejnijom selekcijom na svijetu. Ostaje da se vidi da li bi eventualni dolazak Pepa Gvardiole, prišio šestu zvjezdicu na njihov grb!?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC