• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda sam lud, ali... Selektora Maroka pitali kako će da zaustavi Mbapea, on predložio novo pravilo: Pitaću Infantina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Maroka je kratko i jasno odgovorio na optužbe da njegov tim igra previše defanzivno.

 Selektor Maroka o meču protiv Francuske Izvor: Profimedia

Maroko je najveća senzacija Mundijala u Kataru, a sada će selekcija Valida Regragija imati najveći ispit. Rival im je u srijedu od 20 časova selekcija Francuske koja brani trofej osvojen u Rusiji 2018. godine. 

Jasno je Regragiju šta njegove pulene čeka, a u izjavi da njegovi igrači "nisu umorni" možda se krije i to da su se neki od povrijeđenih igrača oporavili. Problematični su bili kapiten Roman Sais, štoper Najif Aguerd i bek Nusair Mazraui. 

"Igramo protiv aktuelnih prvaka svijeta. Oni imaju sjajne igrače i najboljeg trenera na svijetu. Ipak vjerujemo da možemo da prođemo i zašto da ne vjerujemo da možemo da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Nismo umorni i sutra će momci da ostave srce na terenu kao i u svakoj utakmici. Vidim da ljudi govore da je ovo naš maksimum, ali želim da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Možete da mi kažete da sam lud, ali želim da osvojimo ovo takmičenje i naši navijači će nam sigurno pomoći u tome. Volim svoju zemlju. Nismo uopšte umorni kako govore jer želimo da ponovo ispišemo istoriju", rekao je Regragi.

Svi se pitaju kako će njegov tim da zaustavi fantastičnog Kilijana Mbapea, ali selektor Maroka ima svog "keca u rukavu". 

"Ako neko poznaje Mbapea bolje od mene to je Hakimi. Nemamo nikakvu specijalnu taktiku jer Francuska nije samo Mbape, Grizman ili Dembele. To će biti odličan duel Ašrafa i Mbapea i on je baš motivisan da sutra pobjedi svog dobrog prijatelja."

Na kraju su ga novinari pitali da li mu smeta što mnogi kriikuju Maroko zbog pretjerano defanzivne igre. Imao je na to zanimljiv prijedlog Valid Regragi!

"Tiki-taka? Nama ne treba da imamo dominaciju u posjedu lopte i na kraju da uputimo dva udarca na gol. Možda treba reći Infantinu da uvede pravilo da se i ekipama koje imaju preko 60 odsto posjeda lopte na meču uruči na kraju jedan bod", kroz smijeh je rekao selektor Maroka. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC