• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo ima tri kandidata za selektora Brazila: Jedan mu je bio prevodilac, drugi saigrač, a treći trener!

Autor Haris Krhalić

Vjerovatno i najbolji napadač Brazila svih vremena Ronaldo iznio je svoje želje za novog selektora te države.

 Ronaldo tri kandidata za selektorsku poziciju Izvor: MN PRESS

Poslije šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, selektor Brazila Tite podnio je ostavku. Već danima se priča o tome ko će naslijediti ovog čovjeka na klupi "selesao", a sada se javio i možda najbolji napadač u istoriji ove zemlje - Ronaldo.

Čuveni napadač je svjestan da izbor novog selektora mora da bude van Brazila, pa je iznio tri kandidata koja bi po njemu mogla predvoditi tu selekciju u narednom periodu. Prvi je Žoze Murinjo, jedini trener u istoriji koji je osvojio sva tri evropska klupska trofeja, zanimljivo je da su njih dvojica već sarađivali i to u Barseloni. To se desilo u sezoni 1996/1997 kada je Portugalac bio prevodilac u stručnom štabu "Blaugrane".

Njegov drugi kandidat je takođe bio dio te Barselone u sezoni 1996/1997 - Pep Gvardiola. Već mjesecima se "šuškalo" po medijima u Brazilu, da je prvi na listi želja upravo trenutni trener Mančester Sitija. Prethodnih dana se ta priča ponovo vratila u eter. Posljednji kandidat je veliki Karlo Ančeloti, trenutni šef stručnog štaba Reala iz Madrida, a čovjek koji jedini ima iskustvo u reprezentativnim vodama. On je u period od 1992. do 1995. radio kao pomoćnik selektora Italije. Takođe, bio je trener čuvenom "Zubi" i u Milanu tokom sezone 2007/2008.

Ronaldo je živa legenda Brazila, za tu selekciju je igrao čak 17 godina i u tom je osvojio dva Mundijala, a sakupio je 98 nastupa, uz 62 gola. Trenutno ima više funkcija, a najvažnija mu je u Valjadolidu, gdje je predsjednik i vlasnik tog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC