• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju čeka veliki pad, a na vrhu šok: FIFA ostavlja Brazil na prvom mjestu

Autor Haris Krhalić

Srbiju čeka ozbiljan pad na FIFA rang listi već od ponedjeljka!

 Srbiju ček pad na FIFA rang listi Izvor: MN PRESS

Čekamo ponedjeljak i novu zvaničnu FIFA rang listu, a na njoj bi vrlo lao moglo da se desi da Svjetski šampion ne bude na vrhu. Trenutno je Brazil prvi sa 1.841 bodom i ostaće na tom mjestu sve do ponedjeljka. A da bi i nakon ponedjeljka ostali prvi potrebno im je da finale Mundijala koje se igra u nedjelju od 16 časova ode do penala! 

Francuska je druga na listi sa 1.823,46 bodova, a kakav nas spektakl u finalu čeka dokazuje i činjenica da je treća na listi Argentina sa svega 0,03 boda manje od "trikolora". Bilo koji od ova dva tima će doći do vrha FIFA rang liste ukoliko pobijedi nakon 90 ili 120 minuta.

Što se tiče Srbije, njih čeka ozbiljan pad. Počeli smo Mundijal na 21. mjestu, a nakon samo jednog boda iz grupne faze pašćemo na 30. mjesto. Tako će Srbija biti među timovima koji su najviše "nazadovali" nakon Mundijala. Više mjesta će pasti Kanada i Danska koji će ići 11 mjesta nadole, kao i Katar koji pada sa 50. na 60. mjesto FIFA rang liste. 

Naravno najveći skok napravila je selekcija Maroka koja je skočila sa 22. na 11. mjesto i pobjedom nad Hrvatskom bi mogla da prestigne Španiju i Hrvatsku i uđe u top 10. Australija je takođe skočila za 11 mjesta sa 38. na 27. mjesto, a odmah ispod njih je Kamerun koji se pomjerio sa 43. na 23. mjesto na FIFA rang listi.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC