• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri nastupima na Mundijalu donijeli zaradu klubovima: Najveći dio pripao Sitiju, zaradili i srpski klubovi

Autor Haris Krhalić

Mančester siti će imati najveći udio u okviru programa klupskih naknada. Engleskom klubu, čijih 16 fudbalera je nastupilo na Mundijalu u Kataru, biće uplaćeno 5,58 miliona dolara. Sa prostora bivše Jugoslavije šest timova će zaraditi od Svjetskog prvenstva u Kataru.

 Zarada klubova od Svjetskog prvenstva u Kataru Izvor: Profimedia

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) će u okviru programa klupskih naknada podijeliti blizu 209 miliona dolara za broj dana koje igrač nekog kluba provede na Svjetskom prvenstvu u Kataru kao i za jednosedmični pripremni period uoči početka turnira, javlja Anadolija.

Mančester siti će imati najveći udio u okviru programa klupskih naknada. Engleskom klubu, čijih 16 fudbalera je nastupilo na Mundijalu u Kataru, biće uplaćeno 5,58 miliona dolara.

Možda će vas zanimati

Potom slijedi Barselona, iz koje je 17 igrača igralo na Svjetskom prvenstvu, te će joj pripasti 4,1 milion dolara.

Mančester junajted, koji je na turnir u Kataru poslao 13 fudbalera, dobiće 3,6 miliona dolara. Čelsi će za svojih 12 igrača dobiti 3 miliona dolara, a Tottenham za 11 fudbalera 2,8 miliona dolara.

Profitiraće, između ostalih, Crvena zvezda (Milan Borjan, Strahinja Eraković, Osman Bukari, Miloš Degenek i Srđan Babić), ali i Partizan (Takuma Asano).

Na račun kluba sa Marakane stići će 615.000 dolara. 

Što se tiče Partizana, crno-bijeli će od nastupa Asana u Kataru zaraditi 75.000 dolara, dok će ostatak od cifre (220.000) pripasti njegovom trenutnom klubu, Bohumu. 

Od ostalih klubova sa naših prostora novac će još dobiti Dinamo, Hajduk, Osijek i Istra. Ukupna zarada zagrebačkog kluba će biti oko dva miliona dolara.

Klubovi od Svjetskog prvenstva 2010. godine primaju pomoć od FIFA-e u sklopu programa klupskih beneficija. Uplate se vrše za sve igrače, bez obzira da li igraju na utakmicama ili su rezervni igrači.

FIFA plaća za svakog igrača 180.000 dolara za nastup u grupnoj fazi, 220.000 u osmini finala, 280.000 u četvrtfinalu, 320.000 u polufinalu i 370.000 dolara za učešće u finalu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC