• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSVANULE PORUKE ZA MIHAJLOVIĆA U RODNOM MJESTU: Srušena mu kuća, 25 godina nije bio u Borovu, a sad ga je selo ispratilo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pojavili su se transparenti ispred kuće Siniše Mihajlovića u Borovu.

 Transparenti za Sinišu Mihajlovića u Borovu Izvor: Profimedia/Alfredo Falcone / LaPresse

Siniša Mihajlović ostavio je dubok trag gdje god da je igrao, od Italije preko Crvene zvezde, pa sve do svog prvog kluba. Odrastao je u selu Borovu kod Vukovara i u istoimenom klubu je načinio prve fudbalske korake, gdje ga nisu zaboravili ni poslije tri i po decenije. I zbog toga su se na poseban način oprostili od Mihajlovića koji nas je nažalost napustio u petak, poslije duge i teške bolesti koja mu je dijagnostikovana 2019.

Tokom noći su se u Borovu, ispred njegove kuće i stadiona, pojavili transparenti u njegovu čast: "Rodio si se znajući za život" i "Živio si znajući samo za pobjedu", koji na idealan način opisuju fudbalske postulate Siniše Mihajlovića.

U toku rata, Siniši Mihajloviću je prijatelj Hrvat srušio kući i spasao mu majku, zbog čega mu je oprostio dok je krajem decembra 2015. godine, poslije pune dvije i po decenije, odlučio da posjeti rodnu kuću. Morao je čak da se maskira kako ga ne bi niko prepoznao.

"Posljednji put prije 2015. bio sam u Borovu Selu tokom sukoba 1991. Sve je bilo sravnjeno sa zemljom, nisam mogao ni da se orijentišem... Pamtim ruševine zgrada i mašine koje su pravile rovove. Ptica nije letjela, nije bilo ni pasa. Pamtim pogled dva desetogodišnjaka dok su nosili puške. Imali su oči muškaraca u tijelu djece. Tužne oči koje su vidjele sve osim djetinjstva. Jedan od njih mi je prišao i pitao me ko sam. Često pomislim na to dijete, volio bih da znam šta mu se dogodilo. Ako ga rat nije uzeo, onda je danas muškarac. Možda ima ženu i djecu. Nadam se da su ta djeca postala odrasli koji su ponovo otkrili malo svjetlosti", ispričao je Siniša Mihajlović u jednom intervjuu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC