• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIHA SE SAMO JEDNOM U ŽIVOTU UPLAŠIO - I HTIO JE DA BIJE! Dejan Stanković: Čujem "ovdje Siniša", i USTANEM!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Stanković je u intervjuu za MONDO otkrio koliko je bila posebna veza njega i Siniše Mihajlovića, dok je ispričao i čuvenu anegdotu kada je Miha htio da bije saigrača.

 Dejan Stanković o Siniši Mihajloviću Izvor: Profimedia/BildbyrŒn

Siniša Mihajlović i Dejan Stanković bili su saigrači, pa prijatelji, kumovi, a nerijetko je Deki znao da kaže da mu je Miha poput "drugog oca", čak ga je u šali zvao i "Ćale". Bili su nerazdvojni i nema sumnje da je Stankoviću vrlo teško pala smrt Mihajlovića, međutim baš zbog toga nije zgoreg podsjetiti se jedne od anegdota koja najbolje prikazuje kako su se njih dvojica zabavljali dok su igrali za rimski Lacio.

Stanković je nezaboravnu priču otkrio kolumnisti MONDA Nebojši Petroviću, kada se prisjetio epizode u kojoj je jedini put Mihajlović pokazao da se nekoga boji. Odnosno, nečega - poslije lova sa golmanom Anđelom Perucijem.

"On je lud što se tiče lova. I onda Pankaro, Koradi, Fiore, Ðanikeda, Favali, ja... Znači, ujutru rano, baš rano, pošto Anđelo živi 80 kilometara van Rima i nekih 50 kilometara od Formela gdje smo trenirali. Otišli smo u lov i ništa nismo ulovili. Jer nemamo pojma, ne poštujemo pravila lova. Koliko god je Anđelo tjerao divlje svinje da mi tu opalimo nešto, nismo imali srece. Al’ je zato klopa koju je spremio kod njega kod kuće bila nezaboravna. Samo ga vidiš dođe na trening, sav iscijepan i izgreban u licu. Šta je bilo, kaže: ’Protrčala mi jedna divlja svinja, ja za njom u žbun’. Sjecam se jednom, tu je Miha htio da ga sa’rani...", prisjetio se prije nekoliko godina Dejan Stanković uz osmijeh na licu:

"Miha se užasno plaši zmija. I Anđelo je tokom dolaska na trening pregazio jednu autom, uzeo glavu, zalijepio i stavio Mihi u neseser (SMIJEH)... i mi smo se kupali (SMIJEH), završili sve... Miha polako otvara neseser i kad je vidio... ’šta je ovo... aaa...aaa..aaaa.aaaa...’. Žut, zelen, bijel... promijenio je deset boja u jednoj sekundi. Ali stvarno mu je pozlilo", rekao je Stanković i dodao šta je bilo poslije toga: "On je jurio Anđela po Formelu, nije htio da se vrati u svlačionicu dok mu se ja nisam zakleo da sam uzeo zmiju, stavio u kesu i bacio van svlačionice. Znaci, bio je zelen kao taj tvoj teren za TOP 11."

Za svog prijatelja ima veliko poštovanje.

"Znaš kako, rasteš, sazrijevaš, čuvaš ono što je dobro, mijenjaš ono što nije. Nikada nikoga nisam upoznao sa takvim karakterom kao što je Mihajlović. Stvarno moraš da imaš atribute da bi izdržao njegov pritisak i njegove zahteve", rekao je Stanković i naravno stavio ga u svoj idealni tim:

"Zamisli tim bez ’ćaleta’. Nema šansi. Siniša. Brat, kum, prijatelj. Sve. Neko ko je stvarno bio uz mene u svakom trenutku. Ja sam ga sa 17 upoznao, sa 19 mu se pridružio u Laciju. Uz njega sam i dan danas. Pamtiću dok sam živ njegov poziv na fiksni telefon pred polazak na prve pripreme. Zvoni, dižeš slušalicu i cuješ ’ciao, Siniša Mihajlovic ovdje’. Ja sam ustao! Znaš ono, ustao! Kod kuće sam bio sa Anom, još nismo imali klince. Ustao sam i stao mirno. To je jedno ogromno poštovanje koje se poslije toliko godina nije promijenilo ni za milimetar."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC