• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIHA GA JE PLJUNUO JER MU JE LIČIO NA NACISTU! Stao pred Jeremisa i napravio SKANDAL: "Gledao sam partizanske filmove!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Siniša Mihajlović ušao je u sukob sa njemačkim igračem Jensom Jeremisom tokom Svjetskog prvenstva 1998. godine.

 Siniša Mihajlović pljunuo Jensa Jeremisa na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Izvor: Profimedia

Smrt Siniše Mihajlovića potresla je čitav fudbalski svijet - njegove trenere, saigrače, rivale, navijače... Oproštaji od legendarnog fudbalera stižu sa svih strana, a anegdote o njegovoj karijeri i zanimljive situacije u kojima se nalazio tokom igračkih dana ne mogu da se prepričaju ni u roku od nekoliko mjeseci. Jedna od najzanimljivijih situacija u kojoj se našao bio je sukob sa njemačkim fudbalerom Jensom Jeremisom kojem je pljunuo u usta.

Bilo je to prije skoro 25 godina na Mundijalu održanom u Francuskoj. U samom finišu meča grupne faze. Reprezentacija Jugoslavije ispustila je dva gola prednosti, a nervozni Mihajlović nije želio da sluša njemačkog fudbalera koji se buni zbog jednog prekršaja na sredini terena. Pljunuo je, okrenuo se i otišao, dok je Jens ostao u mjestu da "divlja" i žali se u pravcu sudije.

"Jeremisa sam pljunuo jer liči na nacistu, samo mu fali SS šljem. Ja sam kao mali gledao te naše partizanske filmove i bilo je jače od mene", ispričao je svojevremeno Siniša Mihajlović.

Nakon kraćeg verbalnog susreta Miha je Jeremisa pljunuo pravo u usta, a taj detalj možete vidjeti i na snimku:

Mihajlović pljuje Jeremisa
Izvor: YouTube/ Ford Cosworth 1973

Podsjećamo, meč SR Jugoslavije i Njemačke na Mundijalu u Francuskoj završen je rezultatom 2:2. Meč se igrao 21. juna u Lansu, a srpski nacionalni tim imao je ubjedljivu prednost. Golovima Dejana Stankovića u 13. i Dragana Stojkovića Piksija u 54. minutu Jugoslavija je bila na korak od pobjede i lakšeg žrijeba u nokaut fazi, ali Nijemci se nisu predali. Prvo je Siniša Mihajlović autogolom zatresao mrežu Ivice Kralja, a zatim je i napadač Oliver Birof postavio konačan rezultat meča. Bio je to jedan od najbolnijih remija u istoriji srpske reprezentacije i velika prepreka da ta generacija u Francuskoj tog ljeta napravi zapažen rezultat. Šteta...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC