• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINISA TIRA LA BOMBA: Zbog velikog Mihe svi znaju šta znače ove riječi na italijanskom - kakva je to ljevica bila!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lacio ne zaboravlja jednog od svojih najboljih igrača u istoriji.

 Lacio ne zaboravlja Sinišu Mihajlovića Izvor: Twitter/OfficialSSLazio

Siniša Mihajlović preminuo je u petak u Rimu, gdje je za mnoge ostao zauvijek simbol moćnog Lacija. Iako je u Crvenoj zvezdi osvojio Evropu i svijet, u dresu Lacija nastupao je najduže (šest godina), u njemu takođe osvajao i evropske i domaće trofeje. I uz to postigao čak 33 pogotka!

Miha je za mnoge ostao najbolji izvođač slobodnih udaraca u istoriji fudbala, a širom svijeta bilo je poznato šta znači čuveni transparent sa tribina stadiona "Olimpiko" - Sinisa tira la bomba! ("Siniša, baci bombu").

Mihajlović je i dalje sa Andreom Pirlom rekorder Serije A u broju pogodaka iz slobodnih udaraca (28), a sa 43 gola drugi je najbolji strijelac iz prekida u jednom italijanskom klubu. Samo je Alesandro Del Pjero dao više golova iz slobodnjaka za svoj Juventus. Takođe, samo su Mihajlović i legendarni Đuzepe Sinjori postigli het-trik (tri gola na jednoj utakmici), pogađajući isključivo iz slobodnih udaraca. To je uradio 13. decembra 1998, nastupajući za Lacio protiv Sampdorije u pobjedi 5:2.

Naravno, i u dresu Crvene zvezde postizao je legendarne pogotke iz "slobodnjaka", a vjerovatno najveći bio je onaj protiv Bajerna u proljeće 1991, kada je "otvorio nebo" nad Marakanom i uveo crveno-bijele u finale Kupa šampiona, u kojem je pao Olimpik Marsej. Pogledajte kako je Mihajlović izvodio "slobodnjake" za Lacio:

Nastupajući za taj klub, Mihajlović je bio šampion Italije 2000, osvajač Kupa te zemlje 2000. i 2004, kao i nacionalnog Superkupa 1998. i 2000. Uz tom osvojio je i Kup pobjednika kupova 1999. i na "Olimpiko" donio i trofej UEFA Superkupa 1999.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC