• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LACIO TUGUJE ZA LEGENDOM! Miha im donio "skudeto" i evropski trofej - najveći dio karijere proveo u njihovom dresu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oglasio se Lacio povodom smrti nekadašnjeg fudbalera tog tima Siniše Mihajlovića.

 Lacio se oprostio od Siniše Mihajlovića Izvor: youtube/printscreen/ NUGUNS

Sve je rastužila vijest da je Siniša Mihajlovićpreminuo u 54. godini od posljedica leukemije. Oglasili su se brojni klubovi, ali se sada zvanično javio i klub u kome je Siniša proveo najveći dio svoje karijere - Lacio. Klaudio Lotito, predsjednik nebeskog-plavih, zvanično je izjavio za klupski portal:

"Lacio oplakuje smrt Siniše Mihajlovića, velikog lacijala i ratnika, kako na terenu, tako i u životu. Njegova hrabrost na terenu je bila druga, iza one koje je pokazao pred teškom bolešću, koja ga nikad nije oslabila duhom. Ovaj borac velikog srca ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Lacija, ne samo što je bio šampion Italije, već zbog poruke nade i suočavanju sa poteškoćama, koje je predstavljao do posljednjeg dana života. Pamtićemo ga kako zaslužuje."

Meč koji Lacio trenutno igra na pripremama protiv Hatajaspora počeo je sa minutom ćutanja.

Mihajlović je u Lacio stigao 1998. godine iz redova Sampdorije, a zanimljivo da je prije toga jedan dio karijere proveo u drugom rimskom velikanu Romi. Pod trenerskom palicom Svena Gorana Eriksona Mihajlović i Lacio su bilježili najbolje rezultate u istoriji kluba. U sezoni 1998/1999 osvojen je Kup pobjednika kupova, a Rimljani su te 1999. uspjeli da osvoje i Superkup. Kruna njegove karijere u "nebeskoplavom" dresu je titula šampiona Italije koja je osvojena 2000. godine. Mihajlović je za Lacio odigrao 193 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 33 gola, prije nego što je 2004. otišao u redove Intera.

Isticao je Mihajlović u više navrata da bi želio jednog dana da sjedne i na klupu Lacija, ali se to nikad nije desilo. Poslije brojnih klubova koje je vodio širom Italije, posljednji angažman je imao u Bolonji, sa kojom je raskinuo saradnju u septembru ove godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC