• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAN KADA JE MIHA ISPISAO ISTORIJU FUDBALA: Sinišina "ljevica" kao nijedna druga, HET-TRIK iz slobodnjaka na jednom meču!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Siniša Mihajlović je 1998. godine na utakmici Lacija i Sampdorije postao prvi igrač koji je postigao tri gola iz slobodnih udaraca.

 Siniša Mihajlović het trik iz slobodnog udarca Lacio - Sampdorija Izvor: Profimedia

Nakon duge borbe sa opakom bolešću, majstor fudbala i svjetska legenda Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini. Sa svih strana stižu poruke podrške za porodicu, a ovu tragičnu informaciju prvo su prenijeli italijanski mediji.

Brojni poštovaoci legendarnog "bombardera" opraštaju se uz emotivne poruke, a sjećanja na nevjerovatne slobodne udarce po kojima je Siniša bio poznat naviru. Jedna od utakmica koju cijela Italija pamti, a definitivno i Evropa odigrala se 1998. godine protiv Sampdorije, kada je Mihajlović majstorski postigao het-trik iz "slobodnjaka" i na spektakularan način ispisao istoriju.

Tokom čirtave karijere uljepšavao je dane mnogobrojnim navijačima svojim fantastičnim i posve neobičnim golovima, a tog dana upamtila ga je čitava Sampdorija. Prvi gol "zabio" je sa oko 20 metara, drugi je bio sa preko 25 metara, a treći sa slične udaljenosti kao drugi. Kod sva tri je golman Feron iz Sampdorije pokušao da interveniše, ali je to samo učinilo golove još ljepšim.

Mihina "ljevica" bila je nerješiva enigma. Ovaj fudbalski fenomen ispisao je istoriju tog popodneva u Italiji i postao prvi igrač koji je uspio da postigne tri gola iz prekida na jednoj utakmici. Izuzetno posvećen svemu što je radio od prvog do posljednjeg dana ostaće upamćen kao pravična i nasmijana legenda, neka mu je vječna slava. Pogledajte tri gola kojim je "bombarder" ušao u istoriju.

Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Lacio, Sampdoriju i Inter. Kada je trenerska karijera u pitanju vodio je Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Milan, Torino, Sporting i reprezentaciju Srbije. 

pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Sjecam se toga, kao da je bilo danas...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC