• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arkan me pozvao i rekao: Imamo tvog ujaka Hrvata! Siniša Mihajlović jedno vidio i slomio se: Plakao sam KAO KIŠA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Siniša Mihajlović je u životu preživio mnogo dramatičnih trenutaka, a u jednom momentu mu je pomogao i Željko Ražnatović Arkan.

 Siniša Mihajlović o Arkanu i Vukovaru Izvor: MN PRESS

U 54. godini nas je napustio legendarni Siniša Mihajlović, fudbalski velikan koji je ostavio ogroman trag i kao fudbaler i kao trener. Nakon dva puta u kojima je pobijedio leukemiju, treći put nije uspio da se izbori sa ovom opakom bolešću. 

Na svoj 50. rođendan on je "Gazeti" dao opširan intervju u kome je pričao o privatnom životu, ratu u Jugoslaviji, ali i svom odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i dešavanjima u Vukovaru! Iako često targetiran od strane hrvatskih medija na razne načine, on je jasno rekao da se gnuša svih ratova, a pogotovo tog koji je njegova porodica preživjela. 

''Svi ratovi su odvratni, ali bratoubistvo koje smo mi proživjeli u bivšoj Jugoslaviji nešto je najgore što se može dogoditi. Prijatelji koji su pucali jedni na druge, slomljene porodice. Vidio sam kako moj narod pati, gradovi su uništeni, svi pobijeni. Moj najbolji prijatelj je uništio moj dom", rekao je Mihajlović i podsjetio se kako mu je tokom rata najbolji prijatelj Hrvat srušio kuću!

On je potekao iz mješovitog braka, a i u porodici je bilo dramatičnih epizoda i poziva na ubistva! Nikada nije veliki Miha zaboravio te stvari...

"Moja mama je Hrvatica, otac Srbin. Kada su se preselili iz Vukovara u Beograd, mama je zvala svog brata Ivu i rekla mu da dođe u našu kuću. A moj ujak je rekao 'Što si odvela muža? Ta srpska svinja je trebalo da ostane tu da ga zakoljemo.' Takva vam je bila tadašnja klima", rekao je Mihajlović.

Jedan od ljudi koje je dobro poznavao bio je i Željko Ražnatović Arkan. Posvetio mu je čitulju kada je preminuo jer je spasio člana njegove porodice i to etničkog Hrvata!

"Posvetio sam mu čitulju. Bio mi je prijatelj, bio je vođa navijača Crvene zvezde. Uvijek se ponašao dobro prema nama, igračima iz kluba i reprezentacije. On je čak uhvatio mog ujaka Ivu i spasio ga. Htjeli su ga ubiti, ali Arkan nije dao. Nazvao me na telefon odmah", rekao je Mihajlović.

Puno puta je pričao o tome da je Arkana upoznao mnogo prije rata, te da je govorio o tome koliko je nekima Željko Ražnatović bio bitna figura. 

"O tome da sam ga poznavao prije rata, o tome da sam osudio njegove zločine, ali i o tome što je on predstavljao za Srbe u tom trenutku. Moraju proći bar dvije decenije kako bismo mogli objektivno procijeniti šta se dogodilo. Bilo je to razarajuće za sve. Ovo što ja kažem, isto mogu reći Hrvat ili Bosanac. Proživjeli smo ludilo istorije", naglasio je Mihajlović, a govorio je i o Vukovaru koji je za njega od najljepšeg grada postao mjesto koje ga asocira na rat i smrt.

"Vukovar je za mene bio najljepši grad na svijetu. Zatim je postao simbol rata. Nakon rata sam došao u Vukovar. Nisam se mogao orijentisati. Samo skeleti zgrada, nagomilani za stvaranje rovova. Ptice nisu letjele. Nije bilo ni psa na ulicama. Bio je to grad duhova.''

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC