• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavio srpsku zastavu kod kovčega, a onda je Mihin brat ustao: Emotivna scena pred porodicom - prekrstio se i otišao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mnogo emocija bilo je u nedjelju u rimskoj opštini Kampidoljo, gdje su se od Siniše Mihajlovića opraštali mnogi.

 Srpska zastava na kovčegu Siniše Mihajlovića Izvor: Milan Maricic/ATAIMAGES

Tijelo Siniše Mihajlovića u nedjelju je do 18 časova bilo izloženo u kovčegu, u rimskoj opštini Kampidoljo, gdje su članovi porodice, bliski prijatelji, bivši saigrači, rivali, kolege treneri i poštovaoci došli da se oproste od srpskog velikana. U nepreglednoj koloni stajala je i italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja je emotivno ispratila Srbina. U jednom trenutku, ispred porodice i kovčega došao je i jedan momak sa kačketom, koji je samo ostavio srpsku zastavu, prekrstio se i otišao.

Članovi Mihajlovićeve porodice vidjeli su taj njegov gest, pa je njegov rođeni brat Dražen, koji je sjedio kraj njegove i Sinišine majke, Viktorije, ustao i podigao trobojku. Zajedno sa Mihajlovićevim sinom Dušanom, svojim bratancem, on je zastavom prekrio kovčeg, dok su na njemu bili i Sinišini dresovi (Lacijov je donio predsjednik kluba, Klaudio Lotito), kao i šalovi njegovih klubova u Italiji i Crvene zvezde. Pogledajte tu emotivnu scenu:

Siniša Mihajlović živio je 30 godina u Italiji, stekao je ogromnu popularnost i učinio da ga tamo svi smatraju svojim. U teškoj bolesti, do svojih zadnjih dana isticao je da ga je ta zemlja "omekšala", ali da je i dalje ostao onaj isti Srbin.

Italijani su ga zavoljeli, poštovali i to dokazuje i činjenica da je njegova smrt bila udarna vijest u svim vodećim medijima. Mihajlović je decenijama bio u srećnom braku sa Italijankom Arijanom, TV licem iz devedesetih godina, sa kojom se tri puta vjenčavao - i u pravoslavnoj i u katoličkoj crkvi.

Dan nakon velikoj ispraćaja u Rimu, kao i dirljive komemoracije na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, nad kojim je Mihajlović otvarao nebo 1991. i na kojem je Dragan Džajić jedva održao oproštajni govor od ljubimca Delija, Siniša će biti sahranjen u Rimu, gdje će vječno počivati u jednoj bazilici na trgu Ezedra u "Vječnom gradu". Slike iz Rima koje slamaju srce obišle su svijet, a posebno bole one na kojima se vidi ogromna tuga njegovih najmilijih, supruge, djece, brata, kao i majke Viktorije:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC