• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljeno koliko su Hrvati zaradili u Kataru: DESETINE MILIONA stižu u Zagreb!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Hrvatske ne prestaje da iznenađuje svijet sjajnim rezultatima, a pogledajte koliko je HNS zaradio od trećeg mjesta na Mundijalu.

 koliko je hrvatska zaradila od mundijala u kataru Izvor: Anadolija/ Stipe Majić

Pobjeda u finalu Svjetskog prvenstva Argentincima je donijela zaradu od 42 miliona dolara, dok su Francuzi nakon poraza ostali uskraćeni za mundijalski pehar, ali i za 12 miliona pošto su nakon turnira inkasirali "samo" 30 miliona dolara. Pobedom nad Marokom u utakmici za treće mjesto Hrvatskoj će pripasti 27 miliona dolara.

Pobjeda je Fudbalskom savez Hrvatske donijela lijepu zaradu, pošto se je u njihovu kasu slila premija od 27 miliona dolara. Kada se ova suma sabere sa svim dosadašnjim premijama kroz turnir u Kataru, dolazi se do cifre od 53 miliona dolara, prenose mediji u Zagrebu.

"Vatreni" su samim plasmanom na Mundijal inkasirali 9 milona dolara, kao i sve ostale selekcije na šampionatu, a plasmanom u četvrtfinale osigurali su premiju od 17 miliona. Pobedom u osmini finala Hrvati su osigurali sumu od 26 milona, a pobjedom nad Marokom dostigli su pomenutih 53 milona.

Za osvajanje četvrtog mjesta na Mundijalu u FIFA će Marokance nagraditi sa 25 miliona dolara. Hrvatska je sličnu sumu zaradila i na Mundijalu u Rusiji, pa je tako u prethodne četiri godine inkasirala oko 100 miliona dolara. Lijepa cifra, nema šta.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obezbedila je za Mundijal u Kataru fond od nevjerovatnih 440 miliona dolara, plus novac za plasman, što je za 40 milona više nego na prvenstvu iz 2018. održanom u Rusiji. Dok je u Brazilu fond bio čak 82 miliona manji od trenutnog (358).

FIFA je u Brazilu reprezentacijama podijelila 358 miliona dolara, pri čemu je svjetski prvak Nemačka dobio 35 miliona dolara, Argentina kao finalista 25, dok su Holandija za treće i Brazil za četvrto mjesto dobili 22 i 20 miliona dolara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC