• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatima nejasna odluka da Džaka i Šaćiri gostuju u Srbiji! UEFA prelomila, oni se pobunili: "Politika u centru pažnje!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatskim medijima nije baš najjasnije zbog čega je UEFA odlučila da se meč Bjelorusije i Švajcarske igra baš u Srbiji.

 Hrvatski mediji komentarisali odluku da Bjelorusija dočeka Švajcarsku u Novom Sadu Izvor: Profimedia

UEFA je donijela odluku, a kao bomba odjeknula je vijest da će Bjelorusija kao domaćin igrati u Srbiji i to u Novom Sadu. To automatski znači da će njihov gost u Srbiji biti Švajcarska, predvođena Granitom Džakom i Đerdanom Šaćirijem. Hrvatski mediji su odmah reagovali i potegli pitanje, zašto baš u Srbiji!?

Usljed političke situaciju u Ukrajini, Bjelorusiji nije dozvoljeno da bude domaćin na svojoj teritoriji, pa je odlučeno da će 25. marta na stadionu "Karađorđe" Bjelorusija dočekati Švajcarsku u okviru grupe I. Što je još šokantnije u ovoj grupi se još nalaze i Izrael, Rumunija, Andora i selekcija tzv. Kosova. Hrvati nisu propustili priliku da komentarišu te odluke.

Jedan od najčitanijih portala Večernji list podsjeća kakvi su bili dueli Srbije i Švajcarske na prethodnim Mundijalima, a njihov naslov je bio: "Nakon silnih tuča i psovki, Švajcarci će protiv Bjelorusije od svih država igrati baš u - Srbiji", imali su i ostali portali vijesti sa sličnom tematikom, a prije svega 24.sata HR koji je istakao da će u politika opet biti u centru pažnje, a ne fudbal.

Naravno, dolazak Švajcarske u Srbiju biće u centru pažnje zbog reprezentativaca albanskog porijekla. "Sukob" je počeo u Rusiji kada su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri pokazivali dvoglavog orla, a nastavio se na Mundijalu u Kataru. Švajcarska je i tamo savladala Srbiju, uz nekoliko Džakinih incidenata na različitim dijelovima terena.

Još burnije bilo je nakon meča, jer su članovi njegove porodice pronašli prostor u medijima da se oglase. Brat Taulant svojevremeno je bio učesnik meča Srbija - Albanija u Humskoj, gdje je nad stadionom letio dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je Stefan Mitrović uspješno skinuo. Otac dvojice fudbalera Ragip - nekadašnji robijaš - javio se u jednu televizijsku emisiju i u njoj brutalno prijetio aktivistkinji za ljudska prava Zani Avdiu. Ona je na društvenim mrežama zbog tog sukoba dobijala na desetine hiljada prijetnji! Ovo je Zana:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Osjecam se skroz obespravljen, zastiti me Zana molim te.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC