• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brat Granita Džake u Beogradu provocirao Srbe! Detalj koji mnogi ne pamte - dok je letio dron, on pravio haos u Humskoj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svojevremeno je Taulant Džaka bio jedan od najratobornijih fudbalera na utakmici u Beogradu koju su obilježili skandali.

 Brat Granita Džaka provocirao Srbe u Beogradu Izvor: MN PRESS

Kada god se na Svjetskim prvenstvima u fudbalu sastanu Švajcarska i Srbija, u prvi plan iskoči Granit Džaka. Kapiten švajcarske reprezentacije porijeklom sa Kosova i Metohije i prije nekoliko dana našao se u centru pažnje. On je tokom susreta dvije reprezentacije u Kataru nekoliko puta provocirao srpske fudbalere, a svojevremeno je to njegov brat uradio u Beogradu!

Sinovi kontroverznog Ragipa Džake, koji je svojevremeno bio u jugoslovenskom zatvoru, koriste svaku priliku da isprovociraju srpske navijače. Stariji i manje talentovani brat Taulant imao je priliku za to prije više od osam godina. Kao reprezentativac Albanije gostovao je reprezentaciji Srbiji na meču koji su obilježili incident sa dronom i zastava "velike Albanije". Tada se posebno istakao. Pogledajte detalje sukobe: 

Godinama kasnije o njegovoj borbi na stadionu JNA pričali su i Ragip i Granit. Njih dvojica ponosni su na Taulantovo ponašanje, a vezni fudbaler koji je gotovo čitavu karijeru proveo u Bazelu bio je među najborbenijima. On je ulazio u sukobe sa srpskim fudbalerima kako bi odbranio zastavu koju je sa drona skinuo Stefan Mitrović. Najviše vremena Taulant Džaka proveo je u klinču sa Aleksandrom Kolarovim, koji je bio riješen da ga spriječi da dođe do zastave.

Inače, Taulant je prošao sve mlađe selekcije Švajcarske prije nego što je 2014. godine odlučio da promijeni selekciju i zaigra za nacionalni tim Albanije. Sa tom selekcijom učestvovao je i na Evropskom prvenstvu 2016. godine, gdje je imao priliku da igra protiv rođenog brata. Prisjetite se meča iz Beograda, odigranog u oktobru 2014. godine:

Incident sa dronom i zastavom Velike Albanije.
Izvor: Youtube/OnRecords

Meč odigran na stadionu Partizana registrovan je službenim rezultatom (3:0) u korist Albanije, koja se nakon toga plasirala na Evropsko prvenstvo. Srbiji su oduzeta još tri boda zbog incidenata u Beogradu, pa je srpska selekcija kvalifikacije završila na četvrtoj poziciji u grupi, bez šansi da se kroz baraž domogne kontinentalne smotre. 

Nakon meča koji se igrao u Beogradu 14. oktobra 2014. godine, Srbija i Albanija su se sastale i u Elbasanu. Srbima je bio zabranjen odlazak na gostovanje, a reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobjedu na tom putu. Golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića Srbija je stigla do pobjede (2:0) koju su pojedini reprezentativci proslavili uz tri podignuta prsta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC